De elektrische plooifiets: jouw ideale reisgezel

De plooifiets, je kent ‘m vast wel! Ze bestaan al ontzettend lang, maar worden steeds moderner, praktischer én mooier. Je kunt zelfs voor een elektrische plooifiets kiezen, dé ideale reisgezel voor woon-werkverkeer of op reis. In dit blog vertellen we alles over deze handzame e-bike.

De elektrische plooifiets wordt steeds populairder. Door de elektrische ondersteuning kunnen grotere afstanden afgelegd worden zonder fysiek grote inspanning te moeten leveren. De fiets is in een handomdraai en binnen een paar seconden in en uit te klappen, waardoor je ‘m met liefde meeneemt op reis of naar je werk.

Voordelen van een elektrische plooifiets

Al vakantieplannen? Een fietsvakantie met de plooifiets is ideaal, aangezien je meestal al ontzettend veel spullen meesjouwt. De plooifiets vouw je op en stop je in de achterbak, zo simpel is het. Eenmaal aangekomen op je bestemming klap je je e-bike uit en verken je de omgeving. 

En voor een stedentrip is een elektrische plooifiets natuurlijk ook ideaal, vooral als je met de trein reist. En ben je op de plek van bestemming, dan cross je zo van de ene naar de andere bezienswaardigheid.

Makkelijk op te bergen

En dan nóg een voordeel: de plooifiets is een compact alternatief voor een stadsfiets wanneer ruimtebesparing belangrijk is, bijvoorbeeld als je op drie hoog midden in de stad woont. En tegelijkertijd verklein je de kans dat je fiets gestolen wordt; een gewone fiets laat je sneller onbeheerd staan, de plooifiets neem je mee naar binnen.

Soorten plooifietsen

Je hebt elektrische plooifietsen en ‘plooifietsen die niet elektrisch zijn. Bij Stella bieden we de elektrische variant aan, de gloednieuwe Citta Superior MDS. De elektrische plooifietsen combineren het gemak van een normale fiets en een fiets met trapondersteuning, perfect voor op vakantie of als je dagelijks naar je werk crosst. De Citta wordt bijvoorbeeld aangedreven door een krachtige Shimano Steps E5000 40 Nm middenmotor en 400 Wh Lithium-Ion-accu, met een actieradius tot maar liefst 100 kilometer (upgrade tot 229 kilometer). En wat ook erg fijn is: de Citta Superior kun je rollend vervoeren dankzij de handige trolleyfunctie, waardoor langdurig tillen overbodig wordt. Tijdens het opvouwen maak je gebruik van het KLICKfix-systeem, waardoor je de wielen makkelijk aan elkaar vastklikt. De elektrische plooifiets is een heerlijke, compacte fiets die je overal mee naartoe neemt.

De Stella Citta Superior zelf ervaren? Klik hier voor meer info over de opvouwbare topper!