E-bikespecialist Stella opent eerste twee fietsenwinkels in Kuurne en Hasselt

31 januari 2020

Op aankomende maandag 3 februari opent Nederlandse e-bikspecialist Stella de eerste twee fietsenwinkels in België. Zowel in Kuurne als Hasselt ervaren fietsliefhebbers vanaf dan de verschillende type elektrische fietsen voorzien van de nieuwste technologieën, samengaand met de persoonlijke service.

Opening in Kuurne en Hasselt

“Vanaf maandag verwelkomen wij fietsliefhebbers in onze twee nieuwste winkels, in Kuurne en Hasselt”, vertelt Niels Boxem, woordvoerder van Stella. “Beide filialen zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. In de winkels geven wij persoonlijk advies, bieden wij een ruim aanbod e-bikes en bijpassende accessoires en is er uiteraard de mogelijkheid om een vrijblijvende proefrit te maken.”

Keuze voor België

Dat het Nederlandse fietsenmerk voor een uitbreiding naar België kiest, is niet vreemd. “Ook in België is fietsen natuurlijk erg populair en de e-bike is niet meer uit het straatbeeld weg te denken”, aldus Niels Boxem. “Wij introduceren onze e-bikes daarom graag op de Belgische markt, om nog meer fietsliefhebbers kennis te laten maken met onze e-bikes. Wij produceren de e-bikes in onze eigen fabriek in Nunspeet en verkopen de fietsen vervolgens rechtstreeks aan de klant vanuit onze eigen fietsenwinkels. Op deze manier kunnen wij de beste kwaliteit garanderen, zonder dat de kosten stijgen.” Aan de klanten die niet naar de fietsenwinkels kunnen komen, is ook gedacht. “Wij komen kosteloos bij onze klanten aan huis, zodat zij de e-bikes in hun eigen omgeving kunnen testen.”

Uitbreiding in Europa

België is niet het eerste land waar Stella, na Nederland, de elektrische fiets introduceert. Ook in Duitsland opende de fietsproducent een aantal jaar geleden al een eerste testcenter. “In het testcenter ervaren steeds meer Duitsers een e-bike van Stella”, legt Niels Boxem uit. “Naast Duitsland is België nu een logische keuze om de e-bike aan te bieden.” Bij de fietsenwinkels in Kuurne en Hasselt blijft het voorlopig niet. “In maart openen wij ook de deuren van de derde Belgische Stella-vestiging, in Sint-Martens-Latem.”