Fietsplan

Fietsplan en uw nieuwe e-bike

Een nieuwe e-bike kopen met belastingvoordeel? Dat kan met een fietsplan! Het fietsplan geeft u de mogelijkheid om voordelig een mooie, nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. Stella is hier vanzelfsprekend van op de hoogte en is daarom aangesloten bij de meeste fietsplannen. Een elektrische fiets kopen via het fietsplan van de werkgever is de ultieme uitkomst voor een betere conditie en een schoner milieu.

Er zijn verschillende manieren om een e-bike aan te schaffen met belastingvoordeel. De twee bekendste vormen van het ‘fietsplan’, zoals de regeling in de volksmond nog steeds genoemd wordt, zijn:

  1. Nationale Fiets Plan (NFP)
  2. Werkkostenregeling (WKR)

Fiets aanschaffen via Werkkostenregeling

Een alternatief op het Nationale Fietsplan is de Werkkostenregeling. Bij het WKR verstrekt uw werkgever een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening. Binnen de Werkkostenregeling mag de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Hierbij vallen ook de jaarlijkse kerstpakketten en personeelsuitjes. De werkgever kan zonder beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken binnen de zogenaamde forfaitaire ruimte van 1,2% van de loonsom. De Werkkostenregeling kent géén maximale aanschafwaarde.

Concreet betekent dit dat uw werkgever het budget voor uw nieuwe e-bike kan bepalen. Als werknemer komt u in aanmerking voor een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer. Dit mag ook als u binnen een straal van 10 kilometer van uw werk woont en op de fiets komt. Met deze kilometervergoeding kunt u uw nieuwe e-bike financieren. Binnen deze regeling hoeft een werknemer niet aan te tonen dat de e-bike voor woon-werkverkeer gebruikt wordt.

Waar kan ik meer informatie vinden over de werkkostenregeling?
Meer informatie over de Werkkostenregeling leest u op de website van Werkkostenregeling.

Fiets aanschaffen via Nationale Fietsplan

Via het Nationale Fietsplan mag u één keer in de drie jaren via uw werkgever een nieuwe e-bike met belastingvoordeel kopen. Hoe werkt het nieuwe fietsplan? U betaalt de e-bike van je keuze met uw brutoloon. Omdat u met uw brutoloon betaalt, hoeft u geen inkomstenbelasting te betalen. Hierdoor heeft u maximaal 52% belastingvoordeel op een maximumbedrag van €749,-. Over het resterende aanschafbedrag krijgt u geen belastingvoordeel en moet u netto betalen.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Nationale Fietsplan?
Meer informatie over het Nationale Fietsplan leest u op de website van Nationale Fiets Projecten. 

Voordelen fietsplan vanuit de werkgever

Stella is aangesloten bij FiscFree, Nationale Fiets Projecten, Bedrijfsfietsen Nederland en Het Nationale Fietsplan. Het grote voordeel van het fietsplan is dat u met fiscaal voordeel een prachtige e-bike kunt kopen. Tegelijkertijd werkt u ongemerkt aan een betere conditie, zelfs met een elektrische fiets! Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu, omdat u de auto niet gebruikt om naar uw werk te gaan. Dat scheelt natuurlijk in de brandstofkosten, wat u zeker zult merken in uw portemonnee!

Een fietsplan van de werkgever biedt dus vele mogelijkheden én voordelen. Kijk daarom tussen het mooie aanbod aan hippe elektrische fietsen van Stella en maak uw keuze.

Meer informatie over het aanschaffen van een Stella E-bike met fiscaal voordeel en benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek één van onze E-bike Testcenters of neem contact op met één van onze medewerkers op 0800 82 707.

Elektrische bedrijfsfiets bestellen

Kiest u ervoor om uw elektrische bedrijfsfiets bij Stella te bestellen? De meeste fietsplannen zijn bij Stella toegankelijk, maar u kunt het natuurlijk altijd bij ons navragen. Wij voorzien u graag van alle informatie.

Ook kunt u te allen tijde een vrijblijvende proefrit maken op een van de vele elektrische fietsen die goedgekeurd zijn voor het fietsplan. Bezoek één van onze E-bike Testcenters of maak een afspraak voor een proefrit aan huis!

Bekijk alle actuele prijzen in onze gratis brochure!

Lees alles over onze e-bikes, gewoon thuis op de bank.

Hier sturen we de brochure naartoe