Motoren

Motor elektrische fiets

Een elektrische fiets heeft verschillende soorten motoren. De motor kan geplaatst zijn in het voorwiel, onder de trapas of in het achterwiel. Waar de motor geplaatst is en hoeveel kracht de motor moet hebben, hangt af van jouw wensen.

Elektrische fiets met voorwielmotor

De voorwielmotor is bij alle elektrische fietsen van Stella subtiel weggewerkt in het design waardoor je bijna niet ziet dat je op een e-bike fietst. Een voorwielmotor is dus ideaal voor mensen die graag een steuntje in de rug hebben, zonder dat het al te veel opvalt. Een ander groot voordeel is dat wanneer de accu leeg is, je alsnog heel gemakkelijk kunt fietsen. Alsof het een gewone fiets is!

Elektrische fiets met Shimano Steps middenmotor

Een elektrische fiets met middenmotor is door de optimale gewichtsverdeling ideaal voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht. 

De Shimano Steps middenmotor is een van de lichtste aandrijfunits op de markt. Dit zorgt ervoor dat de fiets erg licht maar zeer krachtig is. Met een Shimano Steps middenmotor heb je onbegrensde mogelijkheden. Waar je ook naartoe wil, met dit aandrijfsysteem van Shimano Steps is het geen probleem.

Elektrische fiets met Bosch middenmotor

Een elektrische fiets met middenmotor wordt aangedreven vanuit de trapas waardoor de kracht van de e-bike uit de pedalen komt. Dit is bij een gewone fiets ook zo en komt de stabiele wegligging weer ten goede. Deze Bosch middenmotor is ontwikkeld om jou de beste fietservaring te geven en zorgt voor een stabiele wegligging. 

Elektrische fiets met achterwielmotor

Wanneer je een elektrische fiets met achterwielmotor hebt, dan ervaar je een natuurlijke rijbeleving. E-bikes met een achterwielmotor hebben altijd een derailleurversnelling en een open kettingkast. Dit zie je meestal terug bij speed pedelecs en elektrische bakfietsen.

Met een achterwielmotor heb je echt het gevoel dat je de wind in de rug hebt. Daarnaast gaat het sturen ook gemakkelijk en is het gewicht van de elektrische fiets over het algemeen lager.