El Reventador Premium MDB FI
  • Tot 155 km actieradius
  • Middenmotor
  • Volledig geïntegreerde accu
Nu voor 2.949,-

2.359,-

590

korting

El Reventador Superior MDB
  • Tot 125 km actieradius
  • Groen
  • Middenmotor
  • Accu op de onderbuis
Nu voor 2.299,-

1.839,-

460

korting

Elektrische mountainbikes 

E-mountainbikes of elektrische mountainbikes zijn de nieuwe trend en een comfortabel alternatief voor gewone mountainbikes. Een elektrische MTB, of E-MTB, geeft je de mogelijkheid om van beklimmingen een aangename ervaring te maken. Lekker de natuurlijk in voor een avontuurlijke rit en gráág de energie hebben om flinke trails te rijden? Dan is een elektrische mountainbike perfect voor jou! Met een elektrische mountainbike rijd je meer trials in minder tijd en spendeer je meer tijd in het zadel! Een E-MTB geeft je net dat extra zetje om langer en verder te kunnen gaan. Je bent sportief bezig in de buitenlucht én je kunt onbekend terrein verkennen dankzij de krachtige middenmotor en (semi-)geïntegreerde accu. Een e-MTB is de juiste keuze voor het ontdekken van nieuwe trials of het bikepark onveilig te maken!

Wat is een elektrische mountainbike?

Een elektrische mountainbike (ook wel bekend als E-MTB) is een mountainbike met trapondersteuning, aangedreven door een krachtige middenmotor. De elektrische mountainbikes van Stella zijn zogeheten hardtails. In vergelijking met een full suspension mountainbike heeft deze geen achtervering. Doordat de fiets een kleine veerweg heeft in de voorvork en geen achtervering, kent het frame een grote stijfheid. Dit is een voordeel als je snelheid maakt. Ook blijft de positie van de berijder daardoor onveranderd, wat zorgt voor stabiliteit bij het trappen en remmen.

Elektrische mountainbike kopen: dit zijn de voordelen

Het rijden op een elektrische mountainbike of E-MTB biedt veel voordelen. De elektromotor van een elektrische MTB zit in de meeste gevallen midden op het frame. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Stella Tierra Pro, die voorzien is van een krachtige Bosch Performance CX Next Gen-middenmotor. Dit zorgt voor een optimale gewichtsverdeling, waardoor de balans en grip perfect blijft. Een ander groot voordeel van een E-MTB is de grotere afstand die je kunt afleggen. Doordat je gemakkelijker omhoog fietst kun je tochten op zwaar terrein langer volhouden. Die flinke tocht in het buitenland in bergachtig gebied die je op een normale mountainbike niet ziet zitten, is met een E-MTB ineens binnen handbereik!

Elektrische mountainbike opladen

De motor van een elektrische MTB moet je opladen bij een oplaadpunt. Dit kan thuis, maar ook bij verschillende oplaadpunten door het gehele land. Met een elektrische mountainbike behaal je het hoogst haalbare en stijg je boven je eigen sportieve kunnen uit!