Hoe werkt een e-bike?

Alle onderdelen op een rij

Een e-bike zorgt met behulp van een elektrische motor, accu en sensoren voor ondersteuning tijdens het fietsen. U ervaart een steuntje in de rug, waardoor fietsen een stuk aangenamer wordt. We vertellen u graag alles over de werking van een e-bike.

Motor

De motor van een elektrische fiets kan op verschillende manieren geplaatst zijn. Namelijk in het voorwiel, onder de trapas of in het achterwiel. Waar de motor geplaatst is en hoeveel kracht die moet hebben, hangt af van uw wensen. 

Accu en actieradius

De accu, ofwel batterij, is geplaatst onder de bagagedrager of bevestigd aan het frame. De accu geeft energie aan de motor. Hoe groter het aantal gewenste kilometers dat je wilt fietsen op één acculading (actieradius), hoe groter de accucapaciteit (Ah) moet zijn.

Display

Het display is bevestigd op het stuur. Hierop kunt u in één oogopslag zien in welke ondersteuningsstand je fietst, wat uw snelheid is en hoeveel kilometers u al hebt gereden. U hebt alles binnen handbereik, want de bedieningsknoppen zitten aan het handvat. Zo houdt u te allen tijde uw handen aan het stuur en de ogen op de weg. Bekijk alle soorten displays.

Remsystemen

Stella e-bikes zijn uitgerust met een krachtige motor, die elektrische ondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur. Het is daarom logisch dat onze elektrische fietsen beschikken over een even krachtig remsysteem, om weer snel en veilig tot stilstand te komen.

Verlichting

Goede fietsverlichting is belangrijk. Zeker omdat u op een elektrische fiets doorgaans sneller fietst dan op een reguliere fiets. Meestal krijgt de verlichting van een elektrische fiets zijn voeding direct van de accu. Voordeel daarvan is dat de fiets lichter fietst.

Zichtbaarheid én veiligheid blijven van levensbelang en dat vinden wij enorm belangrijk. Om deze reden hebben wij dagrijverlichting geïntroduceerd. Deze nieuwe innovatieve technologie is ontwikkeld om u nóg zichtbaarder in het verkeer te maken. Zo wordt overdag licht op de fiets vanzelfsprekend.

Versnellingen

Stella e-bikes zijn voorzien van 3, 7, 8, 9 of 10 versnellingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie versnellingssoorten, namelijk de naafversnellingen, de derailleurversnellingen en de automatische versnellingsnaven.

BE-StellaBrochure-Flow-1080x1080
BE-StellaBrochure-Flow-1300x330

Vraag de gratis e-bike brochure aan!

Benieuwd naar welke e-bike het beste bij jou past? Download de gratis brochure boordevol informatie over Stella, actuele prijzen en nog veel meer. Je hebt hem zo in je mailbox!

  • Ruim 250.000 keer aangevraagd
  • Bekijk alles thuis op de bank!
Gratis