Wat kost een elektrische fiets?

Waar moet je rekening mee houden?

De prijzen van elektrische fietsen kunnen enorm van elkaar verschillen. We snappen dat je geïnteresseerd bent naar de prijs van een Stella e-bike. Los van de aanschafprijs, moet je ook nog rekeninghouden met nog wat bijkomende kosten.

Je kunt met de volgende kosten rekeninghouden bij de aanschaf van een elektrische fiets:

De aanschafprijs

De aanschafprijs van een elektrische fiets verschilt enorm en is afhankelijk van veel factoren. Kies je bijvoorbeeld voor een A-merk of voor een B-merk? En welke motor heeft jouw voorkeur? We hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet, die de prijs van een elektrische fiets beïnvloeden:

 • Het merk;
 • Verkoop via dealers of direct bij de fabrikant;
 • De plaats van de motor;
 • De sterkte van de accu;
 • Het aantal versnellingen;
 • Het aantal ondersteuningen;
 • Het display;
 • Kwaliteit van materialen;
 • Het aantal accessoires.

Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de prijs van de elektrische fiets.

Verzekeringen

De hoge waarde van een elektrische fiets en de toenemende kans op diefstal zorgen ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om hun elektrische fiets te verzekeren. En dat is een goed idee! Er zijn veel aanbieders van fietsverzekeringen, maar welke is nu best beste? 

Als je kiest om een elektrische fiets verzekering af te sluiten kies je bij Stella voor de beste e-bike verzekering. De e-bike verzekering van Kingpolis is door Consumentenbond tot de Beste E-bike Verzekering uitgeroepen. Verzekeraar Kingpolis is al jaren onze fijne en betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen. Je profiteert naast de goede service ook van de voordelige premie, inclusief pechhulp voor onderweg. Altijd handig voor als je met een mankement langs de weg staat.

Je kunt je e-bike op verschillende manieren verzekeren en je hebt vaak de keuze uit een basisverzekering of aanvullende verzekering.

Onderhoud

Een elektrische fiets vraagt over het algemeen meer onderhoud dan een fiets zonder elektrische ondersteuning. Gelukkig staat Stella ook na de aanschaf van de e-bike voor jou klaar om de gevraagde service te verlenen die jouw e-bike nodig heeft. Die service heeft jouw e-bike ook nodig, want als jij je e-bike niet goed laat onderhouden, loop je de kans dat je geen gebruik meer kunt maken van je recht op garantie. Daarnaast zorgt goede onderhoud ervoor dat de e-bike langer naar wens functioneert en dat je veilig de weg op kunt. Voor een onderhoudsbeurt kun je terecht in een E-bike Servicecenter, of komen wij bij jou aan huis met de servicebus. Onze 120 vakkundige servicemonteurs zorgen er graag voor dat jij lang en veilig van jouw e-bike kunt genieten.

Een onderhoudsbeurt voor een elektrische fiets kost meestal rond de €70,-.

Lees alles over onderhoud
201112-Prijzen-Onderhoud-Afbeelding-880x920

Het opladen van de accu

Het opladen van de accu van een elektrische fiets is niet gratis. Je betaalt immers voor de stroom. Het is echter wel een misverstand dat het opladen van een accu enorm veel geld kost. Sterker nog, de kosten voor het opladen van de accu zijn miniem te noemen. In het meest gunstige geval laad je de accu van je elektrische fiets op voor nog geen €0,10.

Je kunt in de meeste gevallen (afhankelijk van het type) met een volgeladen accu in gemiddeld 100 km rijden en soms zelfs meer. Vergelijk dat eens met een tankbeurt van je auto of scooter!

201112-Prijzen-Accu-Afbeelding-880x920
BE-StellaBrochure-Flow-1080x1080
BE-StellaBrochure-Flow-1300x330

Vraag de gratis actiebrochure aan!

Boordevol informatie over Stella, actuele prijzen en nog veel meer. Je hebt hem zo in je mailbox!

 • Ruim 250.000 keer aangevraagd
 • Bekijk alles thuis op de bank!
Gratis