Prijzen Stella Fietsen

Wat kost een elektrische fiets?

De prijs van een elektrische fiets kan enorm verschillen. De beste elektrische fiets hoeft niet de duurste te zijn. Bij Stella heeft u al een e-bike vanaf €999,-! Gaat u een elektrische fiets kopen, dan moet u naast de aanschafprijs, rekening houden met nog wat bijkomende kosten. Vraag voor de actuele prijzen en informatie over de Stella e-bikes de gratis brochure aan.

De volgende kosten kunt u rekenen voor een elektrische fiets:

 • De aanschafprijs;
 • Het opladen van de accu;
 • Verzekeringen;
 • Onderhoud

De aanschafprijs

De aanschafprijs van een elektrische fiets verschilt enorm en is afhankelijk van veel factoren. Kiest u bijvoorbeeld voor een A-merk of voor een B-merk? En wat voor soort motor wilt u het liefste? We hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet, die de prijs van een elektrische fiets beïnvloeden:

 • Het merk;
 • Verkoop via dealers of direct bij de fabrikant;
 • De plaats van de motor;
 • De sterkte van de accu;
 • Het aantal versnellingen;
 • Het aantal ondersteuningen;
 • Het display;
 • Kwaliteit van materialen;
 • Het aantal accessoires.

Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de prijs van de elektrische fiets.

Het opladen van de accu

Het opladen van de accu van een elektrische fiets is niet gratis. U betaalt immers voor de stroom. Het is echter wel een misverstand dat het opladen van een accu enorm veel geld kost. Sterker nog, de kosten voor het opladen van de accu zijn miniem te noemen. In het meest gunstige geval laad u de accu van uw elektrische fiets op voor nog geen €0,10.

U kunt in de meeste gevallen (afhankelijk van het type) met een volgeladen accu in gemiddeld 100 km rijden en soms zelfs meer. Vergelijk dat eens met een tankbeurt van uw auto of scooter!

Verzekeringen

De hoge waarde van een elektrische fiets en de toenemende kans op diefstal zorgen ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om hun elektrische fiets te verzekeren. En dat is een goed idee! Er zijn veel aanbieders van fietsverzekeringen, maar welke is nu best beste? 

Als u kiest om een elektrische fiets verzekering af te sluiten kiest u bij Stella voor de beste e-bike verzekering. De e-bike verzekering van Kingpolis is door Consumentenbond tot de Beste E-bike Verzekering uitgeroepen. Verzekeraar Kingpolis is al jaren onze fijne en betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen. U profiteert naast de goede service ook van de voordelige premie. Vanaf € 4,42 per maand is uw Stella e-bike all-risk verzekerd, inclusief pechhulp voor onderweg. Altijd handig voor als u met een mankement langs de weg staat.

U kunt uw e-bike op verschillende manieren verzekeren en u heeft vaak de keuze uit een basisverzekering of aanvullende verzekering.

Onderhoud

Een elektrische fiets heeft onderhoud nodig en daar moet u rekening mee houden als u besluit een elektrische fiets te kopen. Uiteraard is het goed om uw e-bike regelmatig een onderhoudsbeurt te laten geven. Een onderhoudsbeurt voor een elektrische fiets kost meestal rond de €70,-.

 

Bij Stella, a-kwaliteit voor de laagste prijs!

Om de kwaliteit van onze elektrische fietsen te waarborgen, ontwikkelen en assembleren wij onze e-bikes zelf. Hierbij maken wij enkel gebruik van A-merk materialen. Doordat wij rechtstreeks aan de consument leveren, vind u bij Stella de beste elektrische fiets voor de laagste prijs.