Wat is het gewicht van een elektrische fiets?

Wat is het gewicht van een elektrische fiets?

Het gewicht van de elektrische fietsen van Stella ligt tussen 19,7 kg exclusief accu en de 27 kg inclusief accu. Een elektrische fiets is zwaarder dan een reguliere fiets, je kunt hierbij rekening houden met een verschil van ongeveer 6 kg.

Tijdens het fietsen zul je niet merken dat een elektrische fiets zwaarder is dan een reguliere fiets. Dankzij de trapondersteuning fiets je juist veel lichter en ervaar je geen extra gewicht. Alleen met het optillen van de e-bike kun je merken dat deze iets zwaarder is dan een gewone fiets. Door de accu uit de elektrische fiets te halen verminder je het gewicht. Hierdoor kun je de e-bike makkelijker tillen.

De Stella Copenhague Light heeft een ultralicht frame en weegt 19,7 kg exclusief accu en 22,3 kg inclusief accu. In de AD Fietstest werd de Stella Copenhague Light bekroond tot ‘Beste Koop’. Ook is de Stella Copenhague Light door de consumentenbond uitgeroepen tot ‘Aanrader’! Bekijk hier de testresultaten.

Kan een elektrische fiets op de fietsendrager?

Veel fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes. Het is alleen wel belangrijk dat je kiest voor een stevige fietsendrager. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten:

  • Maximale laadvermogen van de fietsendrager;
  • De maximale kogeldruk van de trekhaak;
  • De stekkeraansluiting (7-polig of 13-polig);
  • Bevestiging van de fietsendrager achter op de auto of de caravan;
  • Montage;
  • Uitstekende delen van de elektrische fiets(en).

Het maximale laadvermogen

Het is goed om te weten wat het maximale laadvermogen van de fietsendrager is. Dit verschilt per merk en type. Het gewicht van de meeste elektrische fietsen gaat tot maximaal 30 kg. Voor twee elektrische fietsen heb je dus een fietsendrager nodig die een maximaal laadvermogen van 60 kg heeft.

Bekijk alle actuele prijzen in onze gratis brochure!

Lees alles over onze e-bikes, gewoon thuis op de bank.

.

U heeft al een Stella e-bike vanaf

€ 999,-