Werking

Hoe werkt een elektrische fiets?

De elektrische fiets wordt steeds populairder. Maar vaak vragen mensen zich af hoe een elektrische fiets nu precies werkt. Een elektrische fiets is fijn, gemakkelijk en kan voor velen het plezier in fietsen vergroten. Maar hoe het allemaal precies werkt? Wij helpen u graag met al uw vragen.

Motor

Wij weten als geen ander waar een goede elektrische fiets aan moet voldoen. De motor is daar een heel belangrijk onderdeel van. Natuurlijk zijn alle e-bikes van Stella zijn voorzien van een ondersteunende motor.

De plaats van de motor kan echter verschillen. Wij hebben een elektrische fiets met middenmotor, voorwielmotor en achterwielmotor.  Waar de e-bike motor geplaatst is, hangt af van het model fiets. De plaatsing van de motor is van invloed op het rijcomfort. Ontdek welke motor het beste bij u past.

Lees meer over onze e-bike motoren »

Display

Ook beschikt elke elektrische fiets van Stella over een display en bedieningsknoppen waarmee je de hele fiets kunt bedienen. De bedieningsknoppen zitten altijd vlakbij het handvat zodat je alles binnen handbereik hebt.

Het display is altijd op het midden van het stuur geplaatst en op de meeste displays is van alles te zien. Ben je benieuwd wat je allemaal op een display kunt aflezen?

Lees meer over onze e-bike displays »

De accu en actieradius

Het is van belang om bij de aanschaf van een elektrische fiets goed te letten op het type accu en de actieradius. Het is handig dat je je afvraagt waar je de elektrische fiets voor gaat gebruiken. Dit is namelijk van invloed op de accu die het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat je straks een e-bike hebt die aansluit bij jouw wensen.

De actieradius hangt af van het gebruik van de elektrische fiets. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je altijd in de juiste versnelling fietst. Is de accu leeg? Geen probleem, je kunt nu gewoon blijven fietsen, net als op een gewone fiets.

Lees meer over onze e-bike accu's »

Trapondersteuning

De trapondersteuning is onlosmakelijk verbonden met de motor van de elektrische fiets. Want zonder trapondersteuning zou jouw e-bike een gewone fiets zijn. Het hangt van de elektrische fiets af, hoeveel ondersteuningen je hebt. De ondersteuning waarin je fietst, bepaalt hoeveel kracht je moet zetten.

Lees meer over trapondersteuning »

Versnellingen

Het aantal versnellingen bepaalt jouw fietsgenot. Bij Stella heb je de keuze uit 3, 7, 8 of 9 versnellingen. Schakel je liever automatisch of traploos? Een aantal Stella e-bikes is uitgerust met een automatisch schakelsysteem. 

Lees meer over versnellingen »

Remsystemen

Stella e-bikes zijn uitgerust met een krachtige motor, die elektrische ondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur. Het is daarom logisch dat onze e-bikes beschikken over een even krachtig remsysteem, om weer snel en veilig tot stilstand te komen. 

Lees meer over remsystemen »

De snelheid

Wat zorgt nu voor de snelheid van een elektrische fiets? Niet alleen de sterkte van de accu of motor zijn van belang om een snelle elektrische fiets te creëren. Het gehele model draagt bij aan de snelheid van de elektrische fiets. Goede opgepompte banden zijn onderdeel van het geheim. Wil je dus snel en veilig fietsen? Pomp dan je banden regelmatig op met een goede pomp met drukmeter.

Naast goedopgepompte banden zijn ook de weersomstandigheden en de ondergrond waarop je rijdt van belang. Je behaalt een minder hoge snelheid als je over zand of kiezels rijdt. Voor de reguliere elektrische fietsen is de snelheid max. 25 km/u. Voor de Speed Pedelecs geldt een max. snelheid van 45 km/u.