202183-zomerroutes-blog-1ekolom-2320x1000

Eropuit met de fiets in de herfst: 3 deze-moet-je-doen-tips

Niets zo schoon als de kleuren tijdens de herfst. Een dikkere jas, veel goesting en een toffe fietsroute: meer heb je niet nodig om volop van de natuurpracht te genieten op de e-bike. Inspiratie nodig? 

Tussen pompoenen en Flandriens in Kasterlee

Het schoonste dorp van de Kempen, dat is Kasterlee. Maar wist je dat ze ook het dorp van Pompoenpapeters zijn? Elk jaar slaat in oktober de pompoengekte toe. Naast kijken is onmogelijk: overal liggen pompoenen van klein tot reuzegroot, en worden tal van evenementen georganiseerd. Pompoenstandbeelden ontdekken en genieten van de herfstpracht doe je op één van de themaroutes die je hier vindt. Zorgeloos fietsen en jouw e-bike opladen kan via één van de volgende punten. En misschien fiets je er Wout Van Aert wel tegen het lijf.
 

Door het water in Haspengouw

Beleef een uniek fietservaring in Limburg, dé fietsprovincie: voel, zie en ruik het water, en fiets 200m door een vijver met het water op ooghoogte. Zet je ontdekkingstocht verder in het fietsroutenetwerk van domein Bokrijk. Kort of lang, er is voor ieder wat wils, met routes tussen 6 en 59 km. Geniet onderweg niet enkel van de natuurpracht maar ook van een lekker streekbier.

In Flanders Fields in het Heuvelland

De Groote Oorlog 14-18 in de Westhoek, wat we nooit mogen vergeten. Van juni tot augustus bloeien de ‘red poppies’ (klaprozen) en kan je er niet naast kijken in het landschap. De link met de geschiedenis is meteen gemaakt. Maar ook tijdens de herfst heeft het Heuvelland zoveel moois te bieden en kan je een stuk geschiedenis herbeleven op één van de Flanders Fields-fietsroutes