Eropuit met de fiets in de zomer: 3 deze-moet-je-doen-tips

Een heerlijk zomerzonnetje, een licht briesje, niet te heet. Kortom, het perfecte weer om je e-bike op te poetsen en samen met je lief of je vrienden te genieten van een fietstocht door ons land. Geen idee waarheen? Wij hebben drie fantastische fietsroutes in België voor je verzameld, dus pak je (fiets)tas maar alvast in!

Tussen pompoenen en Flandriens in Kasterlee

Het schoonste dorp van de Kempen, dat is Kasterlee. Maar wist je dat ze ook het dorp van Pompoenpapeters zijn? Elk jaar slaat in oktober de pompoengekte toe. Naast kijken is onmogelijk: overal liggen pompoenen van klein tot reuzegroot, en worden tal van evenementen georganiseerd. Maar ook in de zomer is het er heerlijk! Genieten van een fietstocht doe je op één van de themaroutes die je hier vindt. Zorgeloos fietsen en jouw e-bike opladen kan via één van de volgende punten. En misschien fiets je er Wout Van Aert wel tegen het lijf.
 

Door het water in Haspengouw

Beleef een uniek fietservaring in Limburg, dé fietsprovincie: voel, zie en ruik het water, en fiets 200m door een vijver met het water op ooghoogte. Zet je ontdekkingstocht verder in het fietsroutenetwerk van domein Bokrijk. Kort of lang, er is voor ieder wat wils, met routes tussen 6 en 59 km. Geniet onderweg niet enkel van de natuurpracht maar ook van een lekker streekbier.

In Flanders Fields in het Heuvelland

De Groote Oorlog 14-18 in de Westhoek, die we nooit mogen vergeten. Van juni tot augustus bloeien de ‘red poppies’ (klaprozen) en kan je er niet naast kijken in het landschap. De link met de geschiedenis is meteen gemaakt. Maar ook tijdens de herfst heeft het Heuvelland zoveel moois te bieden en kan je een stuk geschiedenis herbeleven op één van de Flanders Fields-fietsroutes