Testrit maken bij Stella? Dit moet je weten!

Toe aan een elektrische fiets? Bij Stella hebben we meer dan genoeg e-bikes, maar welk model past nou bij jou? Een testrit maken is dé oplossing: je weet dan beter welke fiets aansluit op jouw wensen én hoe de wegligging is. We zetten op een rijtje wat je moet weten over een (gratis) testrit bij Stella.

Een mooie Stella-e-bike gespot in de brochure, online óf in het echt? Dan wil je er vast álles over weten en zelfs (even) proefrijden. Bij Stella ben je aan het juiste adres! Onze e-bikeadviseurs staan klaar voor advies en vertellen je graag alles over onze nieuwste collectie. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een gratis testrit op jouw droomfiets(en), in één van onze winkels, of bij jou in de straat. Jij mag kiezen!

Testrit in de winkel

Stella Bikes heeft meerdere E-bike Testcenters, waar je verschillende e-bikes kunt testen. Kijk waar jouw dichtstbijzijnde fietsenwinkel is en maak een afspraak. Let op: een afspraak maken is niet verplicht, maar je weet dan wel zeker dat er een e-bikeadviseur voor je klaarstaat. Afspraak gemaakt? In de winkel neem je eerst - onder het genot van een kop koffie - jouw wensen door. Waar wil je de fiets voor gebruiken en hoe vaak ga je 'm gebruiken? De e-bikeadviseur zoekt een aantal e-bikes uit die aansluiten op jouw wensenpakket, waarna je in alle rust jouw favoriete e-bike(s) mag testen in de omgeving van de winkel, gratis en voor niets. Uiteraard wordt de fiets juist afgesteld. Denk aan de houding van het stuur, het afstellen van de zadel, de bandenspanning checken en natuurlijk de accu plaatsen. Enthousiast na afloop? Dan sluit je samen met de verkoper de beste deal! 

Een testrit aan huis

Liever in alle rust thuis jouw favoriete e-bike(s) ervaren? Dat kan gewoon bij Stella Bikes! Je mag gratis en vrijblijvend een e-bike uitproberen, veilig en vertrouwd in je eigen omgeving. Wij rijden door het hele land, dus stoppen graag bij jou in de straat voor een testrit. Onze e-bikeadviseurs zorgen voor passend advies en helpen je op weg. Een afspraak duurt ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Tijdens dit bezoek neemt onze collega jouw wensen door en kiest samen met jou de e-bike die perfect bij je past. Nadat de fiets juist is afgesteld maak je een testrit in je eigen buurt. Enthousiast? Dan kom je samen met de e-bikeadviseur tot een akkoord en ben jij de trotse eigenaar van een nieuwe Stella. Twijfel je nog? Geen probleem, je kunt altijd gratis en voor niets een nieuwe afspraak maken.

Waarom is het belangrijk om een testrit te maken?

Als je in de oriëntatiefase zit wil je weten welk model bij jou past. Stella heeft genoeg fietsen, maar de vraag is waarvoor je jouw e-bike wilt gebruiken. De eerste keuze die gemaakt moet worden is welk type motor jouw voorkeur heeft, een voorwielmotor of een middenmotor? Dit kun je bijvoorbeeld testen tijdens een testrit. Een voorwielmotor is prima voor stedelijk gebied en alledaags gebruik, een middenmotor is krachtiger en daarom ook geschikt voor heuvelachtige gebieden. Klik hier voor meer informatie over de motoren

Accu en zithouding

De fietsaccu is een van de belangrijkste onderdelen van jouw elektrische fiets. Hoe langer je wilt fietsen, hoe sterker de accu van de elektrische fiets moet zijn. Laat je dan altijd goed adviseren voordat je een keuze maakt. Het is goed om te weten dat de accu’s van Stella voldoen aan de hoogste standaarden en worden getest volgens strenge Europese normen. Meer weten? Lees hier meer over onze accu’s plus bijbehorende tips.

Ook belangrijk in het testproces: zit de fiets lekker? Zithouding is belangrijk, net als de hoogte van het frame. Daarnaast zijn er verschillende soorten displays, waarop je in één oogopslag kunt aflezen in welke ondersteuningsstand je fietst, wat je snelheid is en hoeveel kilometers je al hebt gereden. 

Checklist voor als je een testrit inplant

Er is dus genoeg om over na te denken voor je een fiets aanschaft. Een testrit is een goede suggestie, omdat je dan beter weet wat bij je past. Daarnaast heb je voldoende tijd om onze e-bikeadviseurs vragen te stellen over bijvoorbeeld de service en onze garantie. Hoe je jouw testrittijd goed benut? Wij hebben een checklist voor je opgesteld:

  • Fiets meerdere rondjes op de e-bike en vermijd vooral geen lastige drempels en donkere tunnels; je wilt toch weten hoe comfortabel de fiets is en hoe goed de verlichting werkt;
  • Stippel van te voren een route uit;
  • Test zowel fietsen met een middenmotor als modellen met een voorwielmotor;
  • Check of je zelf de zadelhoogte aan kunt passen;
  • Vraag naar de servicemogelijkheden bij Stella;
  • Vraag naar de verzekeringsmogelijkheden bij Stella;
  • Bekijk de verlichting en vraag naar de veiligheid;
  • Ervaar onze modellen en ontdek welk model het beste bij jou past.

Zien we je gauw voor een testrit?