Drie onvergetelijke fietsroutes in de lente

Het is Meimaand Fietsmaand! De zonnestralen en hogere temperaturen van de komende weken zijn perfect voor een mooie fietstocht. Een fietstocht op de e-bike is de perfecte manier om in beweging te blijven, afstand te houden en een vakantiegevoel te creëren: ontdek plekken in Nederland waar je nog nooit bent geweest. De hoogste tijd om fietsroutes door Nederland uit te stippelen, de accu op te laden en al het moois van ons eigen land op de e-bike te ontdekken! Nederland telt ondenkbaar veel fietsroutes, waar je er vast nog een paar van moet ontdekken. Om je met de moeilijke keuze te helpen waar jouw komende fietstocht heengaat, zijn hier drie routes voor de e-bike die je niet wilt missen!

1. Fietsen langs de bollenvelden

In de maand mei is het in de bollenstreek normaal een drukte van jewelste. Niet zo gek, want van de prachtige bloemen kun je niet anders dan vrolijk worden. Nu wordt er afgeraden om deze plekken te bezoeken, maar wist je dat de bollenstreek ook ideaal is om op veilige afstand te ontdekken per fiets? Via de Keukenhof Fietsroute geniet je van hyacinten, narcissen en tulpen in allerlei kleuren. Met een e-bike kom je op één dag langs alle mooie plekken die de streek biedt. Heeft je accu nog energie over? Combineer de fietstocht langs de bloemenvelden dan met een tochtje door het prachtige duingebied bij Noordwijk.

Tip: dit is een perfecte route voor een rustige, doordeweekse dag. Lees hier onze andere tips om veilig te fietsen volgens de richtlijnen van het RIVM.

2.      Genieten van de Sallandse Heuvelrug

Houd jij wel van een beetje uitdaging tijdens je fietstocht? Ga dan met de e-bike op pad naar de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Zoals de naam al zegt, is het gebied heuvelachtig en verschilt het van de meeste andere natuurparken in ons land. Op één van de grootste heidegebieden van Europa geniet je hier van schitterende vergezichten.

Het gebied is een ontdekkingstocht voor jong en oud. Van sportieve wandeltochten door de natuur tot vele speelplekken om bij te komen van alle avonturen. Ben je van plan om langer in de provincie te blijven? Vergeet dan zeker niet de Fietssnelweg van Hengelo naar Enschede te testen. Deze weg is vorig jaar door de ANWB beoordeeld als beste Fietssnelweg van Nederland. Zo combineer je in een paar dagen het prachtige landschap met een bezoekje aan de stad.

3.      Zeeuwse zonnestralen

Ontdek Zeeland op de e-bike en geniet van de zonnestralen in het heerlijke lenteweer. Over het algemeen zijn de routes langs Zeeuwse stranden net iets rustiger dan de kustgebieden dichtbij de Randstad, super schoon en omringd door duinen met prachtige natuur om tot rust te komen. Zeeland is de perfecte locatie om strand en steden met elkaar af te wisselen, want onder andere Vlissingen, Middelburg en Goes liggen op een geschikte fietsafstand van de kust.

Heb jij geen e-bike maar wil je wel zoveel mogelijk van het Zeeuwse landschap zien? Begin je tocht dan in Burgh Haamstede. Daar kun je vanaf de verhuurlocatie van Stella direct aan je Zeeuwse avontuur beginnen.

Welke routes ga jij fietsen tijdens Meimaand Fietsmaand?