Elektrische fiets van de zaak: de mogelijkheden

Wist u dat u als werknemer in 2015 en 2016 nog steeds in aanmerking komt voor een flinke tegemoetkoming op de aanschaf van een e-bike van de zaak? Het voordeel dat u hier uit kunt halen, kan oplopen tot wel 100% op een elektrische fiets van Stella, een gratis fiets dus!

Het Nationale Fietsplan, Nationale Fiets Projecten en Bedrijfsfietsen Nederland geven u de mogelijkheid om voor weinig geld en met fiscaal voordeel een nieuwe elektrische fiets te kopen om mee naar het werk te fietsen maar ook privé te gebruiken. De kosten van de fiets gaan van uw brutoloon af, waardoor u over dat deel van uw salaris aan de belasting geen loonheffing hoeft te betalen. Zo kunt u extra voordelig aan een betere conditie en een schoner milieu werken. Bovendien bespaart u er brandstofkosten mee. U kunt een keer per drie jaar aan deze regel meedoen.

WKR-belastingregel

Het voordeel dat u kunt behalen, is afhankelijk van het aantal werknemers dat binnen uw bedrijf gebruik wil maken van deze regeling. De WKR-pot (werkkostenregeling) kan namelijk ieder jaar volledig benut worden. De werkgever mag 1,5% van de fiscale loonsom belastingvrij vergoeden en verstrekken aan medewerkers. Welke vergoedingen en verstrekkingen dat zijn, bijvoorbeeld een kerstpakket of cursus maar óók een elektrische fiets, bepaalt hij zelf.

Wil uw werkgever niet zo meewerken? Ook hij profiteert van voordeel wanneer u een elektrische fiets aanschaft via het fietsplan. De werkgever profiteert namelijk tot wel 20% op de sociale lasten. Omdat deze voordeelregel nog vrij nieuw is, is niet iedere werkgever hier echter mee bekend. Vanaf 1 januari 2015 is de invoering van de WKR voor organisaties verplicht, behalve voor ZZP’ers en vrijwilligers. De WKR vervangt daarbij alle andere fiscale vergoeding- en verstrekkingregelingen. Uw werkgever is echter niet verplicht de hele ‘pot’ op te maken.

Meer informatie over een e-bike van de zaak

Bent u benieuwd of uw fietsplan bij Stella toegankelijk is? Aan de hand van uw bruto jaarsalaris en de prijs van de fiets kunnen we uw maximale voordeel berekenen. Vraag ons vrijblijvend om meer informatie over de fietsen, de regels en de voorwaarden!