Fietsen in de herfst

De herfst is een prachtige tijd om mooie fietstochten te maken. De bladeren vallen in alle kleuren van de bomen en het zonnetje kan af en toe nog doorbreken. Lekker doorfietsen in de herfst kan natuurlijk prima, maar het wordt wel weer eerder donker en de bladeren kunnen voor gladheid zorgen. Het is dan ook belangrijk dat je een aantal maatregelen neemt voordat je, in deze tijd van het jaar, op de e-bike stapt.

Goede fietsverlichting

De dagen worden korter en het wordt steeds eerder donker. Zorg daarom altijd dat jouw elektrische fiets goed verlicht is. Zo val je in ieder geval goed op. Het beste kun je kiezen voor wegen met goede verlichting, maar als het niet anders kan, zorg er dan voor dat jij goed zichtbaar bent. Trek bijvoorbeeld reflecterende kleding aan. Is het mistig, regenachtig of staat de zon laag? Mogelijk ben je dan voor automobilisten en ander verkeer minder goed zichtbaar. Houd er daarom rekening mee dat je niet altijd gezien wordt.


Het wordt kouder

Het is herfst en dat betekent ook dat het steeds kouder wordt. Het kan soms lekker weer lijken met een zonnetje en weinig wind, maar dit kan zomaar omslaan! Zorg daarom altijd dat je warme kleding aanhebt of iets warms meeneemt wanneer je op jouw e-bike stapt. Het beste is om zoveel mogelijk laagjes aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan thermokleding. Zo blijf je lekker warm! Ook is goede regenkleding geen overbodige luxe.


Handig om te weten

De stand van het zadel kan een verschil maken in de herfst. Zet daarom in deze tijd van het jaar jouw zadel iets lager, zo kun je gemakkelijk met de voeten bij de grond en kun je snel afstappen als dat nodig is. Controleer daarnaast altijd of de remmen nog in orde zijn en of de fietsbanden nog genoeg profiel hebben.