Hoe fietsproof is jouw stad?

Welke steden zijn ideaal om te bezoeken tijdens jouw volgende fietstocht? De Fietsersbond doet jaarlijks onderzoek naar de Fietsstad 2020 van Nederland. Dit jaar kwam de gemeente Veenendaal als winnaar uit de bus! De bond baseerde deze uitkomst op vijf belangrijke punten. Hoe is de infrastructuur in de steden en gemeentes geregeld en is het veilig om te fietsen in de stad, ook als acht- of tachtigjarige? Hier hield de bond rekening mee, evenals het onderhoud van de paden, de mate van ontspannenheid om te fietsen en de logische routes door de stad. Als fietsliefhebber is het natuurlijk goed om te zien hoe jouw gemeente scoort, maar de uitkomst biedt ook inspiratie om de route voor je volgende fietstocht uit te stippelen!

Fietstocht door Veenendaal met de e-bike

Het prettigst fiets je volgens het onderzoek dus in Veenendaal. Ook voor een e-bike is deze Utrechtse stad zeer geschikt, wat je zelf kunt ervaren door een proefrit te maken met een Stella e-bike. Hiervoor kun je terecht bij het in Veenendaal gevestigde E-bike Testcenter van Stella. De top vijf bestaat verder uit de gemeentes Enschede, Scherpenzeel, Winterswijk en Schiermonnikoog. Bekijk hier hoe jouw gemeente gescoord heeft.

Tip: op een e-bike maak je makkelijker langere fietstochten dan op een normale fiets, zo ontdek jij nog meer prachtige Fietssteden!

Het Veluwse dorp Nunspeet scoort ieder jaar een hogere plek op de lijst. Het hoofdkantoor met showroom van Stella staat in deze bosrijke plaats, waardoor het de ideale uitgangspositie biedt om een Stella e-bike te testen. Maak vanuit Nunspeet bijvoorbeeld een fietstocht naar andere Fietssteden die hoog in de lijst staan, zoals Harderwijk, Zeewolde of Zwolle.

Op ontdekking door Nederland met de fiets

Voor een tocht naar een hooggeplaatste fietsgemeente, hoef je lang niet altijd ver te fietsen. In bijna ieder gebied in Nederland bevindt zich namelijk wel een gemeente waar de fietsroutes volgens de Fietsersbond een goede scoren behalen. Nederland bevat vele mooie gebieden of interessante steden, die dus prima met de fiets te ontdekken zijn. Dit kan ook zeker met een e-bike!

Tip: Bezoek één van de bijna vijftig Stella E-bike Testcenters en maak een proefrit door de fietssteden die jij nog niet kent, maar die volgens de Fietsersbond wel de moeite waard zijn!