Houd het zomergevoel vast: op de e-bike naar het werk!

Voor veel mensen komt de zomervakantie weer ten einde. De meeste scholen zijn begonnen en veel werknemers gaan weer richting hun werkplek. Dit bekent ieder jaar dat de autowegen en het openbaar vervoer drukker worden. Misschien dat daar dit jaar wel verandering in komt. Uit een onderzoek van de ANWB uit augustus 2020, blijkt dat sinds het begin van de coronacrisis 18 procent van de Nederlanders vaker op de fiets naar het werk wil gaan. Groot gelijk, want fietsen naar het werk heeft veel voordelen!

Meer bewegen

Een groot deel van de ondervraagden uit het onderzoek gaf aan dat het vaker wil fietsen, om zo aan meer beweging te komen. In plaats van de auto te pakken naar het werk, waar vervolgens ook op een bureaustoel wordt gezet, is de fiets de perfecte vervanging. Als de afstand iets verder wordt, bijvoorbeeld meer dan tien kilometer, is dit voor veel mensen een drempel om op de fiets te gaan. Een elektrische fiets biedt dan een oplossing om alsnog aan de benodigde beweging te komen. Fietsen met een e-bike kost minder kracht, maar het zorgt er wel voor dat je alsnog bewegend naar je werk gaat. Zo ben je ongetwijfeld beter bezig dan met de auto of het openbaar vervoer.

Het vakantiegevoel vasthouden

Zeker als de zon schijnt en je zonder jas naar buiten kunt, is het heerlijk ontspannend om in de buitenlucht te zijn. Houd het zomergevoel nog even vast door op de fiets naar het werk te gaan! De frisse lucht is goed voor je hersenen, waardoor je werkcapaciteit stijgt. Aan het eind van de werkdag maak je buiten tijdens de fietstocht je hoofd weer helemaal leeg. Wie weet bevalt de fietstocht zo goed, dat je ook in de winter de voorkeur geeft aan het sportieve vervoersmiddel.

Goed voor het milieu

Wat waren aan het begin van 2020 jouw goede voornemens? Misschien stond meer bewegen op jouw lijstje, dan heb je nu nog een aantal maanden om het voornemen waar te maken en op je werkdag met de fiets te gaan. Voor veel mensen is bijdragen aan een schoner milieu ook een goed voornemen, waar je met de e-bike zeker aan bijdraagt. Door de auto of scooter te vervangen door de e-bike of fiets, bespaar je CO2-uitstoot. Ook bij kleine afstanden maakt met de fiets gaan al een verschil voor het milieu. Zo draag je gemakkelijk bij aan jouw goede voornemen en aan een schonere wereld.

Stijgende werkprestaties en meer rust

Direct pieken na je vakantie op je werk en moeiteloos opstarten? Fietsen zorgt indirect voor een goede werkprestatie. Dit is zowel positief voor jou, als voor je werkgever. Door de extra lichaamsbeweging gaat je hart sneller pompen. Dit draagt bij aan een hogere hersenactiviteit, met een positief effect op je denkvermogen. Niet alleen voor je werkleven biedt een fietstocht kansen, ook als je na een fietstocht weer thuis aankomt voel jij je beter dan met de auto of het ov. De frisse lucht geeft je hersenen zuurstof en de tijd in de buitenlucht draagt bij aan het ontwikkelen van een beter bioritme. Hierdoor val je makkelijker in slaap en begin je uitgerust aan de volgende dag.

Vind nu nog jouw ideale e-bike voor woon-werkverkeer en download gratis de Stella brochure. Wil je eerst testen of een e-bike of een fietstocht naar het werk iets voor jou is? Via verschillende fietsplatformen, zoals BikeProject, is het mogelijk om een fiets te leasen op het werk. Dit is een voordelige deal voor jou en je werkgever. Jouw werkdag begon nog nooit zo goed als op de e-bike!