Met uw elektrische fiets deelnemen aan de Nationale FietsTelweek

Fietsen op een elektrische fiets is gezond voor mens en milieu, daarom is er in Nederland beleid om nog meer mensen te laten fietsen. Een vereiste om met plezier op de elektrische fiets te stappen is een goed en veilig fietsnetwerk. Om dit via beleid waar te kunnen maken is inzicht en data nodig van de fietsende Nederlander.

Antwoorden op vragen als: “Wat voor routes kiezen mensen? Wat zijn de gemiddelde fietssnelheden? Zijn er vertragingen bij verkeerslichten en waar zitten fietsfiles?”, verschaffen het benodigde inzicht om het huidige mobiliteitsbeleid te toetsen en verbeteren. Om het gedrag en de wensen van de fietsende Nederlander beter te leren kennen vindt daarom in de derde week van september de eerste Nationale FietsTelweek plaats.

Met een App alles meten

Tijdens deze week worden fietsbewegingen in kaart gebracht door middel van een App op de smartphone van de deelnemers. De App telt de bewegingen van deelnemers en geeft zo een schat aan informatie en data waarmee onderbouwde beslissingen genomen kunnen worden op het gebied van infrastructuur en ander fietsbeleid. De App kunt u vanaf 17 augustus downloaden via Google Play, de Apple App Store en de website van de Nationale FietsTelweek. De data worden geanonimiseerd en zijn niet herleidbaar tot de deelnemers. Ga nu of uw gemeente of provincie meedoet met de FietsTelweek; u kunt dan als deelnemer bijdragen aan een betere infrastructuur voor de elektrische fiets!