Fiets je 28 mei ook op je elektrische fiets naar het werk?

De Fiets naar je Werk Dag 2015 op donderdag 28 mei wordt georganiseerd door Nationale Fiets Projecten (NFP). Het is dit jaar alweer voor de negende keer dat deze speciale dag wordt georganiseerd. Door u in te schrijven steunt u automatisch het Jeugdsportfonds. Het fonds steunt kinderen die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

U hoeft niet zelf een bedrag te doneren; de organisatie van het event zorgt hier voor. Uiteraard is een donatie wel meer dan welkom. U kunt zich inschrijven op de website van de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Hoe meer aanmeldingen hoe beter!

Op uw elektrische fiets naar de zaak

Fietsen is gezond, leuk en goed voor het milieu. Misschien fietst u al iedere dag naar uw werk. Gelukkig is er in Nederland een aantrekkelijke infrastructuur voor fietsers. De keuze om de auto te laten staan is hierdoor sneller gemaakt. Met een gewone fiets zult u niet snel kiezen om iedere dag meer dan 5 km te fietsen naar uw werk. Met een elektrische fiets kunt u gemakkelijk 10-15 km afleggen; een afstand waar u normaal gezien misschien zou kiezen voor het openbaar vervoer of de auto. Ideaal aan een elektrische fiets is dat u met harde tegenwind niet extra hoeft te trappen; u komt niet uitgeput of bezweet op uw werk aan. Omdat u een steuntje in de rug heeft, zult u met harde wind minder snel voor de auto kiezen. Dat is ook beter voor uw portemonnee en uw gezondheid!

Voordelen van een elektrische fiets voor woon- en werkverkeer:

  • Een elektrische fiets is goedkoop in gebruik;
  • Met een elektrische fiets heeft u altijd een steuntje in de rug als het hard waait;
  • Met een elektrische fiets heeft u geen last van files bij woon- werkverkeer;
  • Een elektrische fiets is goed voor uw gezondheid én u forceert uw gewrichten niet;
  • Een elektrische fiets is beter voor het milieu dan een auto of scooter;
  • Op een elektrische fiets zit geen motorrijtuigen- of bromfietsbelasting;
  • Vaak belonen bedrijven werknemers die met de fiets naar het werk komen;
  • U legt met een elektrische fiets gemiddeld langere afstanden af dan met een gewone fiets.

Stella wenst u veel plezier met uw elektrische fiets en hoopt dat u hem ook gebruikt om mee naar het werk te fietsen!