Top 3 mooie fietsroutes voor in de herfst

In de herfst is het niet alleen regen en wind wat de klok slaat, tijdens heerlijk herfstweer zie je de mooiste kleuren tevoorschijn komen. Je hoeft jouw elektrische fiets dus nog even niet in de schuur op te bergen, want sommige fietsroutes zijn nóg mooier in de herfst. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw (elektrische) fiets winterklaar is, bijvoorbeeld met deze tips van Stella, kunt je direct op pad!

1. Nationaal Park De Hoge Veluwe 

In Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn de bossen in de herfst één grote kleurenpracht. Het park beslaat slechts 5% van het totale gebied de Veluwe, maar desondanks is hier genoeg te zien en te beleven. Van heide en vennen tot een zandverstuiving en vliegdennen, spot een korhoen of moeflon of bezoek het Kröller-Müller Museum.

Tip: met de speciale app van Beleefroutes kun je zelf een route samenstellen van 15 km, waarbij de boswachter via de app meer vertelt over bijzondere plekken onderweg.

2. Holtveenroute

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe leent zich uitstekend voor een mooie herfstroute op jouw e-bike. Hier bevindt zich het grootste heideveld van Nederland en het grootste natte heidegebied in West-Europa. Het Holtveen is één van de mooiste veengebieden in dit park. Met water, veen, bos, heide en stuifzanden een ideale plek voor vogels om te broeden. Je ziet er ook schapen, koeien, Schotse Hooglanders, vlinders, reeën en zes soorten orchideeën. En bovendien de enige drie slangensoorten die in Nederland voorkomen! Als je de route volgt, fiets je ook nog door het Drentse esdorpenlandschap langs dorpen als Ansen en Ruinen, waar zich de Schaapskooi bevindt.

3. Het Fietserpad

Het bekende Pieterpad is ook per elektrische fiets af te leggen. Deze route is echter 574 km, dat is een heel eind! Je kunt er echter ook voor kiezen om een deel van de route te fietsen. Twee mooie stukken zijn dan de route in het uiterste noorden en zuiden van het land. Het Fietserpad Rolde-’t Wad loodst je door Groningen, via Pieterburen richting de Waddenkust. Bij Venlo kun je door het bijzondere gebied van de Maasheggen fietsen richting Boxmeer.

Is het niet zo’n mooi weer om te fietsen? Dan biedt het Fietsmuseum Velorama in Nijmegen uitkomst, het enige fietsmuseum in Nederland. Hier zie je ruim 250 fietsen door de eeuwen heen, zoals de verlovingstandem van Prins Bernhard en Prinses Juliana en de totaal verwrongen racefiets van Wim van Est, waarmee hij tijdens de Tour de France van 1951 het ravijn in reed.

Ook zo'n zin gekregen om de natuur in de herfst te ontdekken? Veel fietsplezier gewenst!