Veilig de weg op

Het advies is om vandaag niet de weg op te gaan. Het kan verraderlijk glad zijn en er wordt alleen maar meer sneeuw voorspeld. Moet je toch de weg op? Zorg er dan voor dat je veilig het verkeer in gaat. We hebben onderstaande tips voor je verzameld.

Controleer je bandenprofiel

Een goed bandenprofiel zorgt ervoor dat je meer grip hebt. Daarom is het belangrijk dat je je bandenprofiel goed controleert voordat je de weg op gaat. Het is ook verstandig om wat lucht uit je banden te laten lopen. Dit zorgt namelijk voor meer grip. Gebruik je je elektrische fiets in de winter dagelijks? Overweeg dan om winterbanden voor je e-bike aan te schaffen.

Zet je zadel lager

In deze tijd van het jaar is het handig als je makkelijk bij de grond kunt als je dreigt te vallen. Zet daarom van tevoren je zadel wat lager.

Controleer de remmen

Ook de remmen van je elektrische fiets zijn van essentieel belang tijdens een winterse fietstocht. De remweg wordt langer wanneer de wegen gladder zijn. Houd hier dus rekening mee en controleer regelmatig of de remblokken van je elektrische fiets niet versleten zijn. Zorg er ook voor dat je rustig remt, te snel remmen kan ervoor zorgen dat je gaat slippen.

Houd verder altijd goed de straten en wegen in de gaten en fiets niet te dicht bij de rand. Vertrouw je het niet helemaal? Stap dan voor de zekerheid af en vervolg je route lopend.