Veilig op pad met Stella-fietsverlichting

De dagen worden korter, buiten is het sneller donker. Goede verlichting op je fiets is dus essentieel. En niet alleen nu; jaarrond is het belangrijk dat je perfect zichtbaar bent op je e-bike. Fijn om te weten dat Stella allerhande fietsverlichting biedt, om veilig op pad te gaan.

De herfst doet al even z’n intrede, dus als je een beetje vroeg op je e-bike richting je werk springt, is de kans groot dat het nog schemert. Zichtbaarheid is echter niet alleen belangrijk als het donker is, maar ook bij slecht weer, zoals harde regenbuien en mist. Je fietslamp aanzetten is prioriteit nummer één, zeker omdat je op een e-bike doorgaans sneller fietst dan op een reguliere fiets. Toch blijkt in de praktijk een derde van de fietsers dit niet te doen, becijfert verkeersdienst ANWB. Wist je dat de kans op een aanrijding met twintig procent afneemt als je goed verlicht bent in het donker?

Welke lamp kies je?

Er zijn genoeg zaken in het land waar je terecht kunt voor fietslampjes, in alle soorten en maten én in verschillende prijsklassen. Toch verschilt de kwaliteit enorm. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar bent in het verkeer, al moet je zelf natuurlijk ook je omgeving kunnen waarnemen. De Nederlandse verkeerswetgeving geeft aan dat het voldoende is als je aan de voorzijde wit of geel licht voert, en aan de achterzijde rood licht. Nu denk je waarschijnlijk: maar welke verlichting moet ik nu kiezen voor mijn (nieuwe) e-bike? Wat is het veiligst? Het RKF-Keurmerk, opgericht door RAI Vereniging, helpt je om kwalitatief goede fietsverlichting te herkennen. Daarmee wil de professionele fietsbranche de aandacht vestigen op het belang van goede fietsverlichting voor verkeersveiligheid en comfort. Goedgekeurde verlichting herken je aan het RKF-logo.

Stella-fietsverlichting met kwaliteitskeurmerk

Ook Stella heeft fietsverlichting die voorzien is van het kwaliteitskeurmerk. Met deze e-bike-verlichting weet je zeker dat je keurig de regels opvolgt én dat je veilig op pad gaat. De lampen die het keurmerk RKF dragen, de Stella Fenderlight DRL en de Stella Solid Bright rear light, zijn speciaal ontwikkeld voor een goede zichtbaarheid in het verkeer, maar ook voor goed zicht op de weg in het donker. De lichtsensor regelt automatisch de lichtsterkte, zodat overdag en ‘s avonds het zicht en de zichtbaarheid altijd optimaal is voor jezelf en andere verkeersdeelnemers.

Persoonlijke keuze

Welke lamp het beste bij jou past is persoonlijk. Goede e-bike-verlichting is sowieso aantrekkelijk als je als forens dagelijks van en naar de stad rijdt, of als je recreatief uitgebreide fietstochten maakt. En als je helemaal op-en-top zichtbaar wilt zijn, kun je ook nog kiezen voor reflecterende kleding. Denk aan jasjes en broeken met reflecterende strepen die zorgen voor een goede zichtbaarheid. Fietsverlichting en (eventueel) reflecterende kleding paraat? Met jouw e-bike ben jij straks het stralende lichtpunt op de weg!