Welke e-bike past bij mij?

Ben jij van plan binnenkort een nieuwe e-bike aan te schaffen? Waarschijnlijk kun je niet wachten tot je eerste fietstocht! Toch is de keuze voor het type e-bike dat bij jou past best lastig. Wij snappen dat jij een weloverwogen keuze wilt maken. Met deze tips wordt jouw zoektocht iets makkelijker!

Gebruik van de e-bike

Waarvoor ga je de e-bike gebruiken? Wil je een e-bike die makkelijk wendbaar is in de stad, geschikt voor woon-werkverkeer of zoek jij een e-bike die gemaakt is voor recreatieve fietstochten? Er zijn nog tal van andere mogelijkheden waar jij een e-bike voornamelijk voor gebruikt. Waarschijnlijk heb jij het doel dat de e-bike moet vervullen goed voor ogen. Wij raden aan om dit aan de e-bike adviseur te laten weten, of dit inzicht mee te nemen wanneer je door e-bikebrochure bladert.

Voor- of middenmotor

Nog een belangrijke overweging is het type motor. Stella heeft e-bikes met een voor- of middenmotor. Bij een middenmotor zit de motor bij de trapas. Dit is bevorderlijk voor gewichtsverdeling en zorgt voor een stabiele wegligging. Een middenmotor heeft weinig extra sensoren nodig, wat ten goede komt aan de actieradius. Voor lange fietstochten met een natuurlijk rijgevoel is een middenmotor ideaal.
Wil jij zo eenvoudig mogelijk een verre afstand behalen? Dan is een voorwielmotor perfect voor jou. Zonder al te veel inspanning geniet jij van de natuur om je heen, of kom je uitgerust of je werkplek aan. Ook wanneer je de ondersteuning niet aanzet, is de e-bike met voorwielmotor licht genoeg om te blijven fietsen.

Extra functies

Staat veiligheid bij jou hoog in het vaandel? Wij vinden dat ook belangrijk, daarom voldoen alle e-bikes van Stella aan hoge veiligheidseisen. Sommige modellen doen daar nog een schepje bovenop. Zo is de Livorno Superior in het donker én licht niet te missen met Daytime Running Light.  De hydraulische schijfremmen van de Avalon Premium zorgen ervoor dat jij veilig tot stilstand komt.  

De Nantes is ideaal wanneer je op zoek bent naar een e-bike met lage instap. Zo wordt fietsen voor jou weer een stuk prettiger en veiliger!

Wil jij de e-bike vooral gebruiken rondom het huis, om bijvoorbeeld boodschappen mee te doen of om de (klein)kinderen naar de opvang of school te brengen? Sommige modellen e-bikes zorgen voor extra ondersteuning op deze gebieden, zoals de handige Fiore en hippe Dolce. Natuurlijk kan dit ook op andere e-bikes, met hulp van passende accessoires zoals fietsmanden en kinderzitjes.

Trek jij liever door de bossen? Maak dan eens een proefrit op een Trekking. Dit sportieve 2020-model kreeg onlangs nog een 8,4 van de ANWB. Wedden dat jij niet meer te houden bent?

Een kleine greep uit het assortiment van Stella

Stella heeft een groot assortiment e-bikes, zodat er altijd een e-bike is die bij jou past. Heb jij al een idee waarvoor jij de e-bike gaat gebruiken en welke motor jouw voorkeur heeft? Misschien dat één van onderstaande e-bikes bij jou past.

Vicenza Premium MDS – Daytime Running Light, automatisch schakelen en hydraulische schijfremmen? Niks is deze e-bike te gek. Het heeft de nieuwste, hoogwaardigste Shimano Steps middenmotor tot nu toe, de E6100. Dit is perfect voor in de stad en ver daarbuiten.  

Morena – Door de RAI genomineerd voor e-bike van het jaar. Met de hippe Morena val jij op! De Bosch middenmotor maakt deze e-bike perfect om lange tochten te fietsen, ook in een bergachtig gebied. De Morena schakelt automatisch voor jou en is voorzien van een onderhoudsarme belt drive. De Bosch Powerback is semi-geïntegreerd in het frame.

Vienna Comfort FDST– Ben jij op zoek naar een echt comfortabele e-bike met fluisterstille voorwielmotor en eenvoudige bedieningsknoppen? De Vienna is een fijne stadsfiets, maar is met een actieradius tot 150 km ook perfect om verre afstanden mee te fietsen.

Naast deze e-bikes is het assortiment van Stella nog groter. Wij raden je aan om de gratis brochure te downloaden, zodat je alle modellen rustig kunt bekijken. Natuurlijk kun je ook een persoonlijke en vrijblijvende afspraak plannen, om in een Testcenter of aan huis de verschillende e-bikes te testen!

 

Tip: de meeste Stella e-bikes zijn verkrijgbaar met dames- of herenframe en in verschillende kleuren. Zo personaliseer jij jouw e-bike!