Zeeland opnieuw één van de twee beste fietsprovincies!

Zeeland is opnieuw uitgeroepen tot 5 sterrenfietsprovincie! Het Landelijk Fietsplatform bekroonde op 23 juli 2019 de provincies Zeeland en Friesland met 5 sterren. Bij de vorige monitoring in 2017 wist Zeeland ook 5 sterren te behalen. Dit is het hoogst aantal haalbare sterren. Dit jaar wisten slechts twee provincies de hoogste score binnen te halen.

Zeeland 5 sterren fietsprovincie

Het Landelijk Fietsplatform bekroonde Zeeland als 5 sterren fietsprovincie. Dit is het hoogst haalbare aantal sterren. De kwaliteit van het fietsenknooppuntensysteem, de reikwijdte van het netwerk en de vele Fietscafés langs de fietsroutes zijn hierin doorslaggevend. Daarnaast staat Zeeland bij de fietser bekend om het prachtige uitzicht op de zee, dijken, zeeweringen en zeeschepen. Je fietst hier op de grens van land en water. 

Zeeland verkennen? Pak de fiets!

Wie de mooiste plekken van Zeeland wil zien pakt de fiets en plant de mooiste tochten vanuit Burgh-Haamstede op Schouwen-Duiveland. Wie bang is voor een saai een eentonig landschap heeft het mis! Rondom Burgh-Haamstede vind je een heuvelachtig duinlandschap met valleien, duinweiden, bossen en zandverstuiving. Meer dan 90 kilometer fietspaden ligt hier voor je klaar. Samen met de rustige landelijke wegen ben je hier verzekerd van een gevarieerd landschap. De kustroutes brengen je door de fraaiste duinpartijen en karakteristieke en gemoedelijke dorpen. 

Een aanrader is de fietstocht door het schilderachtige polder- en duinlandschap van westelijk Schouwen-Duiveland. Deze fietsroute brengt je bijvoorbeeld door het uitgestrekte natuurgebied de Zuidkust van Schouwen en het grootste bos in Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. Vervolgens gaat de route verder door duingebieden als De Meeuwenduinen en Verklikkerduinen en het natuurgebied de Vroongronden tussen Renesse en Burgh-Haamstede. 

Stella Fietsverhuur op Schouwen-Duivenland

Heb je geen trek om je eigen fietsen mee te nemen naar Burgh-Haamstede, omdat je bijvoorbeeld geen fietsendrager hebt? Geen probleem! Bij Stella Fietsverhuur huur je eenvoudig en voordelig een echte Stella e-bike. Zo geniet je pas echt van je vakantie in Zeeland!