Zorg goed voor jouw e-bike accu in de winter

De accu van je e-bike is gevoelig voor kou. Als het koud is, stroomt de energie minder makkelijk door het systeem. Daarom kan het voorkomen dat de actieradius in de winter kleiner is. Het is dan ook belangrijk dat je goed met je accu omgaat in deze periode. Dit komt uiteindelijk de levensduur van je accu ten goede.

Berg je accu op

Gebruik jij je e-bike in de winter nog dagelijks of laat je hem liever staan? In beide gevallen raden wij je aan om de handleiding van je accu goed door te lezen en zorgvuldig met de accu om te gaan. Het is belangrijk om de accu zoveel mogelijk vorstvrij te bewaren. Het liefste in een droge en geventileerde ruimte op kamertemperatuur. Staat jouw e-bike dus in de schuur of buiten? Haal dan de accu uit de fiets en bewaar deze binnen. Check regelmatig of de lading nog halfvol is en als dit niet meer zo is, laad dan de accu bij.

Accu tips

Wil je de accu van je elektrische fiets in de winter in goede conditie houden? Wij geven je een aantal handige tips:

  1. Check altijd de handleiding voor het bewaaradvies van jouw accu
  2. Laad de accu niet onbeheerd op
  3. Zorg dat de accu in de winter altijd op kamertemperatuur is
  4. Laat je accu nooit leeg in de fiets zitten, er kan diepteontlading ontstaan
  5. Zet je fiets het liefste in een schuur of garage en laat deze niet buiten staan
  6. Een fietsaccu moet regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven. Als je in de wintermaanden je e-bike niet gebruikt, laad je accu dan minimaal één keer per maand op. Denk eraan dat de accu door zelfontlading langzaam leegloopt.

Fietsen met gladheid

Het winterse weer kan soms verraderlijk zijn. Ga dan ook altijd voorbereid op pad, ook al is het maar een klein stukje. Een ongeluk zit namelijk vaak in een klein hoekje! Controleer regelmatig je bandenprofiel, remmen en verlichting. Zorg er ook voor dat de stand van het zadel voor jou comfortabel is. Dit betekent dat je gemakkelijk met je voeten bij de grond kunt als dat even nodig is.