Duchenne Heroes

Stella Trapt door voor Lennart

Stella Fietsen is trotse hoofdsponsor van ''Stella Trapt door voor Lennart''. Het Stella Trapt door Team doet in 2018 weer mee aan Duchenne Heroes. Duchenne Heroes is een Mountainbiketocht van 7 dagen, 700 km door 4 landen met 1 doel: zoveel mogelijk geld ophalen. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar Duchenne Parents Project en daarmee naar onderzoek en medicijnontwikkeling om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren.

Sponsor De Duchenne Heroes

Team ‘Stella trapt door voor Lennart’ vertrekt op september 7 naar België voor de Duchenne Heroes Mountainbiketocht. Het team geeft álles voor kinderen met Duchenne, voor onderzoek naar een medicijn tegen deze vreselijke spierziekte. Sponsoring is voor Duchenne Heroes onmisbaar.

Vlak voor vertrek overhandigde Stella een cheque ter waarde van €12.500,- sponsorgeld. Daar is het team ontzettend blij mee en dankbaar voor!

Duchenne Spierdystrofie

Duchenne Spierdystrofie is een spierziekte. Als je met deze ziekte wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. De spierziekte komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk fataal. Dankzij beademing en het gebruik van (hart)medicatie is de levensverwachting de afgelopen jaren toegenomen. De helft van de patiënten met de ziekte wordt nu ouder dan 30 jaar.

Duchenne Heroes

Duchenne Heroes werkt samen met Duchenne Parent Project (DPP), een onafhankelijke stichting opgericht in 1994 door Elizabeth Vroom, moeder van een zoon met Duchenne. DPP zet zich in om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren, door sneller en beter onderzoek naar medicijnen die deze ziekte kunnen behandelen en genezen. DPP stimuleert (internationale) samenwerking op alle niveaus en ontwikkelt projecten om medische zorg en zelfstandigheid van patiënten te verbeteren.

Stella trapt Duchenne de wereld uit!

De overeenkomst tussen de Duchenne Heroes en Stella Fietsen laat zich raden. Fietsen doen we allemaal. Soms als ontspanning, soms met meer inspanning. Duchenne Heroes is een meerdaagse mountainbiketocht die je niet alleen in je benen voelt, maar ook in je hart. Deelnemers geven honderden kinderen die lijden aan de slopende spierziekte hoop op een goed medicijn. De verbinding van loodzware en adembenemende tracks maakt Duchenne Heroes een must op de ‘bucket list’ van elke mountainbiker.