Recordaantal e-bikes verkocht

In 2018 is er een recordaantal e-bikes verkocht in Nederland. De e-bike is nu zelfs populairder dan de ‘gewone’ stadsfiets. Zo werden er vorig jaar ruim 400.000 e-bikes verkocht en was vier op de tien fietsen een e-bike.

Er worden sinds vorig jaar voor het eerst meer e-bikes dat stadsfietsen verkocht. Wat opvalt is dat steeds meer fietsers kiezen voor een luxe e-bike. We zien dat steeds meer klanten opzoek zijn naar een rijk uitgeruste e-bike, vaak met middenmotor. En daar spelen wij als e-bikefabrikant op in. We hebben afgelopen maand onze nieuwste e-bikes geïntroduceerd, voorzien van de allernieuwste technologie. En dat spreekt fietsers enorm aan! Aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Dat  alleen voor oudere mensen zijn, dat is al lang verleden tijd. Tegenwoordig zijn er stoere mountainbikes met motor en accu, hippe elektrische transportfietsen en snelle forenzen e-bikes. Het langdurige zomerse weer en de gunstige economie droegen hieraan bij. Elektrisch fietsen wordt het "nieuwe normaal", aldus BOVAG en de RAI Vereniging.