#VetexbartFietst

Reisblogger Vetexbart doorkruist vijf landen op Stella-fiets

Een globetrotter in hart en nieren. De populaire reisblogger Vetexbart uit Meerhout, alias Bart Melis, vertoeft het grootste gedeelte van het jaar in andere landen. Zijn huidige missie: fietsen van België naar Zweden op een gesponsorde e-bike van Stella Bikes, dé e-bikespecialist in België. 

Bart reist stad en land af om zijn reisblog Vetexbart, die sinds 2013 bestaat en maandelijks tienduizenden bezoekers trekt, te vullen met content. “Het begon als een reisdagboekje voor vrienden en familie en inmiddels is het een volwaardig online reismagazine”, vertelt hij. Ondanks het coronatijdperk zoekt Bart mooie bestemmingen – al dan niet dichter bij huis - om te fotograferen of om over te schrijven. “Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.”

#VetexbartFietst

Inmiddels komt ‘het reiscircuit’ weer wat meer in beweging na een bewogen coronalockdown en dus zoekt Bart de landgrenzen weer steeds vaker op. Zijn nieuwste missie: op de fiets van België naar Zweden. “Vorig jaar lanceerde ik #VetexbartFietst, een missie met allemaal trips door Wallonië en Noord-Brabant op de fiets”, zegt Bart. Het bleek een groot succes, daarom verzon de reisfanaat voor dit jaar een nog grotere missie. “Samen met vriend Nick ben ik op de e-bike gesprongen om vijf landen te doorkruisen in zo’n drie weken tijd, goed voor minstens vijftienhonderd kilometer. Onderweg doen we twintig challenges die mijn volgers voor ons uitkiezen. Doen we iets niet goed, moeten we een tegenprestatie doen.”

Samenwerking met Stella Fietsen

Ook Stella Bikes draagt de missie van Bart een warm hart toe en stelt daarom een aantal elektrische fietsen beschikbaar, die de vrienden kunnen afwisselen tijdens de rit. “Bart benaderde ons omdat hij ons kende van de tv en enthousiast was over ons merk”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Hij moet samen met Nick behoorlijk wat kilometers maken door weer en wind, dus hoe fijn is het dat ze in ieder geval een aantal goede fietsen met elektrische ondersteuning hebben. We staan ze bij met goede accessoires en service, zodat ze veilig en wel de eindstreep halen. Dan is ook onze missie geslaagd!”

Benieuwd naar de avonturen van Bart? Klik hier voor meer info!