Stella Fietsen lanceert gloednieuwe e-bike met 'stadse souplesse'

Stella Fietsen lanceert de Vicenza Pro: een elektrische stadsfiets bomvol technische snufjes, met als stijlkenmerk een sportief design, volledig in eigen huis ontworpen. Volgens Stella is de e-bike ‘een combinatie van puur fietsplezier en toonaangevende technologie’.

De e-bike is ontwikkeld vanuit de bevindingen van een uitgebreid onderzoek onder de Stella-community. Op basis van deze feedback en recente ontwikkelingen in e-bikeland is de Vicenza Pro MDS FI tot stand gekomen. “Wij zijn erg trots op het resultaat”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Een énorm veelzijdige e-bike die volledig ontworpen is volgens de nieuwe designtaal van Stella. Een combinatie van puur fietsplezier en toonaangevende technologie.”

Zelfde karakter, nieuwe technologieën 

De nieuwe Vicenza behoudt met de dubbele buis in het frame de karaktereigenschap van de eerder uitgebrachte Vicenza-familie, maar krijgt tevens een eigen gezicht door de weggewerkte lasnaden en de subtiel geïntegreerde accu. De krachtige Shimano E6100-middenmotor maakt de dynamische rijervaring compleet en zorgt voor een natuurlijk rijgevoel.

Tijdens de ontwikkeling van deze e-bike is bewust gekozen voor een fonkelnieuwe Shimano Nexus Inter-5E-versnellingsnaaf, die speciaal voor de e-bike is ontworpen. “De synergie van dit component brengt de rijdynamiek naar een geheel nieuw niveau”, zegt Makaske. “In combinatie met de verende zadelpen en makkelijke instap ervaar je hét ultieme comfort in de stad en daarbuiten.”

Vicenza in Peacock Blue Gloss

De Vicenza is beschikbaar in de kleur Peacock Blue Gloss en heeft een standaard accu van 11,6Ah. Accu-upgrades zijn mogelijk, met uiteindelijk een actieradius van 230 kilometer. Het nieuwe model is sinds deze maand officieel in productie en kan tijdens een vrijblijvende proefrit getest worden in één van de Stella-filialen.