Stella heeft Fiets Award-nominatie op zak voor de Tierra Pro

Spannende tijden voor Stella Fietsen, want de e-bikespecialist uit Nunspeet is met een gloednieuw model in de race om bekroond te worden tot E-bike van het Jaar. De Tierra Pro is genomineerd door de RAI Vereniging. Vorig jaar werd de Stella Morena Premium verkozen tot beste e-bike van het jaar.

De kanshebber op de zogenoemde Fiets Awards 2022, voluit de Tierra Pro MDB FI, is ontstaan vanuit nieuwe ontwikkelingen op e-bikegebied en wensen en behoeften van de consument. “We zien in de markt dat het fietsgebruik veranderd is”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Fietsers stellen niet alleen steeds hogere eisen aan een e-bike, de e-bike wordt ook intensiever gebruikt. Op basis van deze recente ontwikkelingen en de informatie van onze klanten, zijn wij trots op ons eindresultaat.”

Stella hoopt met de nieuwe e-bike hoge ogen te gooien tijdens de komende RAI-verkiezing. “De Tierra is breed inzetbaar: zowel in het drukke stadsverkeer als op een ruig bospad staat hij zijn mannetje”, geeft Makaske aan. “Bovendien is deze krachtpatser extra veilig met een uniek ABS-remsysteem en innovatieve verlichting. Een echte powerbike: comfortabel door de lage instap, maar wél met alle ingrediënten van een mountainbike.”

Eindoordeel van de jury

Voor de e-bikeverkiezing heeft de jury vijfendertig inzendingen uitvoerig aan de tand gevoeld. De genomineerde e-bikes zijn door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Om tot een goed eindoordeel te komen lette de jury o.a. op constructie en afwerking, veiligheid, rijgedrag en de x-factor van de fiets. Uiteindelijk zijn er negen fietsen in drie categorieën genomineerd, waaronder dus de Tierra als potentiële E-Bike van het Jaar.

Feestelijke uitreiking

Stella Fietsen maakt kans om op 10 maart aanstaande uitgeroepen te worden tot winnaar in de categorie E-bike van het Jaar. De uitreiking van de Fiets Awards 2022 vindt plaats tijdens een online event. Vorig jaar won de fietsgigant de hoofdprijs in deze test met de Stella Morena Premium.

Meer weten over de nieuwe Tierra Pro? Klik op onderstaande button. Let op: de Tierra is voorlopig alleen nog in Nederland te koop.