Stella opnieuw in de strijd voor ‘Retailer of the Year’

Stella is titelhouder van de ‘ABN-AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ in de categorie ‘Fietsen’. Met het openen van nieuwe winkels in 2020 en het lanceren van een webshop in de eerste maand van de coronatijd, hoopt Stella ook dit jaar weer op een nominatie voor de titel.

Stella hoopt titel te prolongeren

In 2020 breidde Stella op meerdere manieren het retailerconcept uit, waarbij het de klantbeleving centraal stelde. “Direct bij het uitbreken van de coronacrisis in Nederland, lanceerden wij een webshop”, geeft woordvoerder Johan Makaske als voorbeeld. “Wij merkten dat mensen graag wilden fietsen, maar moeite hadden met het bezoeken van een E-bike Testcenter. Om die reden startten wij onze webshop, wat een groot succes bleek te zijn”. Naast de uitbreiding met de webshop, groeide Stella ook verder door nieuwe vestigingen te openen en het verbouwen van de E-bike Ophaal Experience in Nunspeet. “Verder maakten wij dit jaar stappen in het ontwikkelen van nieuwe e-bikes, speciaal naar de wensen en behoeften van de consument”, vervolgt Johan Makaske. Afgelopen jaar, toen Stella de titel won, had het net een nieuw winkelconcept geïntroduceerd, dat dus goed werd beoordeeld door de consument. “Het voelde voor ons als een blijk van waardering dat de unieke ervaring en nieuwe klantbeleving zo goed werden ontvangen. Natuurlijk hopen wij dit jaar opnieuw op een nominatie voor Beste Winkelketen in de categorie ‘Fietsen’.”

Verkiezing ‘Retailer of the Year’

Jaarlijks is organisator ABN-AMRO op zoek naar de beste retailers van Nederland, in allerlei categorieën. Hierbij wordt er zowel naar fysieke als online winkels gekeken. Dit jaar ligt de focus onder andere op de deskundigheid en serviceverlening in de winkels, de uitstraling en het assortiment. De stemperiode duurt nog tot 20 augustus, op 3 september vindt vervolgens de bekendmaking van de genomineerden plaats. Consumenten kunnen op www.bestewinkelketen.nl hun stem uitbrengen voor ‘Retailer of the Year 2020’.