• Type
 • Frame
 • Motorpositie
 • Actieradius
 • Kleur
 • Technische details
  Versnellingen
  Kettingkast
 • Accessoires
Toon 44 resultaten

E-bikes van Stella

44 resultaten

  E-bikes van Stella

  Stella is dé e-bike specialist van Nederland! Wij produceren de mooiste en beste e-bikes tegen een scherpe prijs. E-bikes zijn populairder dan ooit. En niet voor niets! Lekker fietsen, maar niet bezweet aankomen. Een extra steuntje in de rug tijdens een recreatieve fietstocht. Of bent u minder goed ter been en wilt u blijven fietsen? Met een Stella e-bike leg je met gemak vele kilometers af. Stella heeft een e-bike voor iedereen.

  Wat is een e-bike?

  Een e-bike is een fiets met extra elektrische ondersteuning. Deze fietsen noemen we een e-bike of elektrische fiets. Wanneer je begint met fietsen bepaald een sensor de mate van ondersteuning. De sensor geeft aan de motor door hoeveel efficiënte ondersteuning geleverd moet worden. 

  De trapondersteuning kan op twee manieren plaatsvinden, via een rotatiesensor (bewegingssensor) en via een trapkrachtsensor. Bij de rotatiesensor moet het achterwiel eerst een halve slag gedraaid zijn voordat de trapondersteuning in werking treedt. Je hoeft dus geen kracht te zetten om ondersteuning te krijgen. Bij een trapkrachtsensor wordt de trapondersteuning direct ingeschakeld wanneer je kracht zet op de trappers.

  De trapondersteuning wordt geboden door middel van een voorwiel-, midden- of achterwielmotor. De plaatsing van de motor kan per fiets verschillen: in het voorwiel, achterwiel en in het midden bij de trappers. Transportfietsen en speed pedelecs hebben bijvoorbeeld een achterwielmotor. Waar de motor geplaatst is bij een ‘normale’ e-bike en hoeveel kracht de motor moet hebben, hangt af van jouw wensen. 

  Aandrijving en actieradius

  Ga je de elektrische fiets gebruiken voor korte- of lange afstanden? Bij lange afstanden is een accu met hogere capaciteit nodig. Hoe meer Wh (Watt per uur) de accu kan leveren, hoe groter de afstand is die je ermee kunt afleggen. Ga je korte afstanden fietsen, dan is een accu met lagere capaciteit voldoende. 

  Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op je actieradius, de afstand die je met een volle accu kunt fietsen. Denk hierbij aan weerstand van te zachte banden, tegenwind en hoogteverschillen in het landschap. Gemiddeld fiets je tot 80km op een volle accu. Wil je meer kilometers afleggen, dan is een upgrade naar een krachtiger accu aan te bevelen.

  Een normale e-bike biedt tot 25km per uur trapondersteuning. Dit is vastgelegd in de Nederlandse fietswetgeving. Fiets je sneller dan 25km per uur, dan stopt de trapondersteuning. Voor wie dit niet snel genoeg gaat, is er de Speed Pedelec ontwikkeld, een e-bike met ondersteuning tot maximaal 45km per uur. Voor dit type is een helm en een kenteken verplicht, in tegenstelling tot de normale e-bikes.

  Koop de e-bike die bij je past

  Het kopen van een nieuwe en goedkope e-bike is zeker niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende merken op de markt en nóg meer verschillende modellen. Wanneer kies je nu voor een voorwiel- of een middenmotor? En welk frame past het beste bij je? Ga je de fiets gebruiken voor woon-werk verkeer, om de kinderen naar school te brengen of juist voor langere recreatieve fietstochten? Bij Stella vinden wij het erg belangrijk om goed advies te geven. Laat je adviseren door onze deskundige e-bike adviseurs, lees de e-bike aankoopwijzer of gebruik de Stella E-bike Keuzehulp.

  Framemaat

  Een goed gekozen framemaat staat garant voor veel kilometers fietsplezier. Een verkeerde grootte zorgt voor een onnodige belasting op spieren, pezen en zenuwen. De standaardmaat van onze e-bikes is 28 inch. Voor kinderen of volwassenen met een kleinere lichaamsbouw zijn enkele e-bikes ook leverbaar in 26 inch. Twijfel je over de juiste framemaat? Onze e-bike adviseurs helpen je graag om de juiste framemaat te kiezen.

  Op deze pagina vindt je ons complete assortiment e-bikes. Je kunt de selectie verkleinen door op de onderstaande links te klikken:

  E-bike motortechniek

  Weet je al welke aandrijving je voorkeur heeft? Filter dan op de positie van de aandrijving.
  Je kunt kiezen uit drie opties:

  Waarom een e-bike kopen van Stella?

  Het kopen van een nieuwe e-bike is zeker niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende merken op de markt en nóg meer verschillende modellen. Wanneer kies je nu voor een voorwiel- of een middenmotor? En welk frame past het beste bij je? De reden om een e-bike te kopen is voor iedereen anders. Bij Stella betaal je nooit te veel voor je e-bike. Helemaal niet als je een fiets wil inruilen. Ieder model wordt vervaardigd uit A-merk onderdelen en heeft een modern uiterlijk. De kwaliteit van de e-bikes blijft altijd hoog, maar de prijs voor een nieuwe e-bike is wel heel scherp. Stella e-bikes kenmerken zich door modern design en betaalbare kwaliteit.

  Niet voor niets is Stella de e-bike specialist van Nederland. De e-bikes van Stella zijn al diverse keren tot de beste elektrische fietsen van Nederland uitgeroepen. In diverse testen zijn Stella e-bikes gekozen tot de best geteste elektrische fiets. Bij Stella heb je altijd tot 5 jaar garantie. Door ons unieke concept profiteert iedereen van persoonlijke en goede service aan huis. En de voorrijkosten? Die neemt Stella voor haar rekening.

  Een goede én goedkope e-bike koop je niet zomaar. Je wil niet alleen advies, maar ook proefrijden. De gehele collectie e-bikes van Stella kun je gratis thuis uitproberen. Vraag een vrijblijvende proefrit aan en maak een proefrit op de e-bikes van jouw voorkeur in jouw eigen omgeving. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze E-bike Testcenters om een ebike te ervaren!

  Stella. Gewoon lekker fietsen!