Beveilig je e-bike, ook op vakantie!

Grote kans dat jij deze zomer weer vaker op pad bent met de e-bike en al meerdere heerlijke fietstochten hebt gemaakt. Er zijn steeds meer e-bikes op straat, zeker ook na de flinke stijging in e-bikeverkoop tijdens de coronacrisis. Dit betekent wel dat je extra goed op moet letten of je e-bike wel goed beveiligd is. Ook fietsdieven vinden jouw nieuwe e-bike erg mooi.

Wij geven je tips om je e-bike te beveiligen, specifiek voor deze zomer en op vakantie. Zo kun je ook bij terugkomst en in de herfstmaanden van je e-bike blijven genieten!

Op vakantie met de e-bike? Sluit een fietsverzekering af

Ook als je jouw e-bike niet meeneemt op vakantie, is het natuurlijk altijd verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. E-bikes zijn populair, helaas ook bij fietsdieven. Op vakantie is het zeker verstandig om je e-bike mee te verzekeren. Ga je naar het buitenland op vakantie met de e-bike? Controleer dan goed of de verzekering voor je e-bike ook daar van kracht is.

Gebruik meerdere sloten

Even langs een terrasje of naar de stad? Zorg dat je jouw e-bike altijd goed op slot zet, juist ook op drukke toeristische plekken. Een dubbelslot is zeker aan te raden. Alle Stella e-bikes beschikken over een AXA ringslot, maar een extra kettingslot kan nooit kwaad. Bestel snel hier jouw AXA ijzersterk kettingslot. Beter extra veilig vooraf, dan spijt achteraf.

Bewaakte fietsenstalling, ook op vakantie

Een dagje weg of op de camping? Het meest veilig stal jij jouw e-bike in een bewaakte fietsenstalling. Anders kun jij je vervoersmiddel het beste ergens neerzetten waar je de meeste zicht hebt op je e-bike. Is de e-bike mee op vakantie en beschikt de camping of het vakantiepark niet over een bewaakte stalling? Dan staat de e-bike wellicht het meest veilig in de caravan, auto of ergens anders dicht bij jou in de buurt, in een afgesloten ruimte die op slot kan. Denk hier, juist ook op vakantie, goed over na.

Bewaar je aankoopbewijs

Het zou erg vervelend zijn als je e-bike wordt gestolen. Gelukkig maken bovenstaande tips deze kans kleiner, maar het is nooit honderd procent te voorkomen. In die gevallen is het verstandig om het aankoopbewijs te bewaren van je e-bike. Deze heb je meestal nodig bij de verzekering, maar ook om jouw e-bike makkelijker terug te vinden wanneer je aangifte doet bij de politie. Nog een tip om jouw e-bike makkelijker terug te vinden en over meer bewijs te beschikken: maak foto’s van je e-bike en de accessoires op jouw fiets!

Laat geen kostbare spullen op je e-bike

Staat jouw e-bike op een onbeveiligde plek en niet veiliger binnen? Zorg dan dat je, voor zover dat mogelijk is, kostbare spullen van de e-bike verwijdert. Denk aan de accu en het display. Niet altijd is het mogelijk om dit mee te nemen, maar weet wel dat de e-bike kostbaarder is voor fietsdieven als alle onderdelen op de e-bike zitten. Natuurlijk is het ook verstandig om te kijken of je fietstassen leeg zijn, wanneer je de e-bike ergens achterlaat.