Met de e-bike naar je werk, ideaal!

In coronatijd werken veel mensen (gedeeltelijk) thuis, maar er zijn ook genoeg forenzen die dagelijks naar kantoor reizen. Met de auto in de file, om vervolgens te parkeren in een krappe garage. Als je veel te maken hebt met woon-werkverkeer zou je ook voor een e-bike kunnen kiezen als vervoersmiddel.

Vanwege de reisafstand is fietsen natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar mocht je niet al te ver van je werk wonen, spring dan vooral op je e-bike. Dan krijg je meteen een gezonde dosis frisse lucht én veel beweging, waardoor je je veel fitter voelt. Daarnaast is het beter voor het milieu, want op je fiets ben je veel minder vervuilend dan wanneer je de auto pakt. De e-bike veroorzaakt nog geen drie procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde benzineauto.

Waar moet je op letten?

Met je e-bike naar je werk gaan biedt genoeg voordelen, maar logischerwijs roept het ook vragen op, over diefstal bijvoorbeeld. Helaas is het waar dat e-bikes de laatste jaren vaker worden gestolen. Ga je met de fiets naar je werk? Zorg dan in ieder geval dat je de kans op diefstal verkleint door te kiezen voor een extra slot, zoals het speciaal voor Stella ontworpen kettingslot van AXA. Zet verder je e-bike – als het kan – in een bewaakte fietsenstelling. Lees hier meer tips om te voorkomen dat je fiets gestolen wordt.

Grote afstand

Je vraagt je misschien ook af of de reisafstand wel acceptabel is. Stella verkoopt elektrische fietsen met accu’s waarmee je wel tot 185 kilometer kunt fietsen. Daarmee kun je dus makkelijk een paar keer heen en weer op één volle accu! Waren e-bikes vroeger vaak uitgerust met een 200 of 300Wh accu, tegenwoordig is de standaard al 400 of 500Wh. Sterker nog: je kunt bij Stella zelfs kiezen voor een accu van 600 of 750Wh. Dat betekent een oplaadtijd van 5,5 tot 8 uur.

E-bike in plaats van de bus

Ga je meestal met het openbaar vervoer naar je werk? De e-bike dient als prima substituut voor trein en bus. In het OV is een mondkapje verplicht, op de e-bike niet. Daarnaast is de kans op een (corona)besmetting kleiner als in je in de frisse buitenlucht fietst. Uit cijfers van TRAXIO blijkt dat in augustus de verkoop van e-bikes drieënhalve keer hoger lag dan in augustus 2019 en vorige maand vijftig procent. Een stijgende verkoop vanwege alle forenzen, maar ook als alternatief voor een gemiste vakantie, zo blijkt.

De beste e-bikes voor forenzen

Welke elektrische fiets moet je kiezen als je er (bijna) dagelijks mee naar je werk wilt? Het is prettig als je fiets een goede wegligging heeft en wendbaar is. Daarnaast is het comfort belangrijk, plus een grote accucapaciteit met een flinke actieradius. En vergeet de verlichting niet. Je kunt kiezen voor een ‘gewone’ woon-werkfiets, of een ‘speciale’ zoals een speed pedelec, een high speed e-bike waarmee je snelheden kunt behalen tot wel 45 km/u. Ben je nóg sneller op je werk! Bekijk hier de e-bikes van Stella die geschikt zijn woon-werkverkeer.