Stella Bikes opent spiksplinternieuwe winkel in Brugge

Goed nieuws voor fietsliefhebbers in Brugge en de nabije omgeving. De Nederlandse e-bikeverkoper Stella Bikes zet zijn expansie in België verder en opent een zesde winkel, dit keer in de groene ring rond Brugge. En niemand minder dan burgemeester Dirk De fauw zal de opening bijwonen!

De nieuwste winkel van Stella Bikes – e-bikefabrikant uit Nederland die fietsen in eigen huis ontwikkelt en produceert - opent woensdag 16 maart de deuren aan de Koningin Astridlaan 97 in Brugge. Het is de tweede Stella-winkel in West-Vlaanderen, naast het al eerder geopende filiaal in Kuurne. “Stella is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is dé e-bikespecialist niet meer weg te denken uit de fietsenmarkt. De ambitie voor 2022 is duidelijk: groeien! En dat doen we door in te lente uit te breiden met drie nieuwe filialen in België", zegt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. "Het eerste testcenter dat de spits mag afbijten is Brugge. West-Vlaanderen wordt daarmee de eerste provincie in België die een tweede winkel krijgt." 

Ook neemt de vraag toe naar jaarlijks e-bikes toe, waardoor uitbreiding een must is, geeft Makaske aan. “Fietsen is in trek, zo blijkt. Corona speelt hierin natuurlijk een grote rol, want door de pandemie werden mensen uit het OV gedreven en grepen naar het gezondste alternatief: de fiets. Daarnaast verduurzaamt de wereld, wordt de auto vaker buiten beschouwing gelaten en gaan mensen liever per e-bike naar hun werk. Op deze behoefte willen wij inspelen; met een spiksplinternieuwe winkel in een prachtige historische stad.” Waarom er voor Brugge gekozen is? "Je kunt hier fietsen in combinatie met genieten van de indrukwekkende geschiedenis. De West-Vlaamse stad kent een prachtige binnenstad, smalle straatjes, grachten, pleintjes en gevels. En ook buiten de stad kun je alle kanten op, want de provincie is prachtig!"

Goed advies

In de nieuw te openen winkel kunnen klanten straks terecht voor een gratis testrit op een elektrische Stella-fiets of een onderhoudsbeurt. Een e-bike aanschaffen kan uiteraard ook, net als bijpassende fietsaccessoires. “Goed advies is key, dus daar zijn onze collega’s heel hard in getraind”, geeft Makaske aan. “We hebben een behoorlijk assortiment; van onze gloednieuwe collectie en awardwinnende e-bikes tot aan outletmodellen. We willen de klant helpen de juiste keuze te maken en hem of haar daarin zo goed mogelijk begeleiden. En kom je - om voor wat reden dan ook - liever niet naar de winkel, dan biedt Stella tevens een uniek aan huis-concept. Dat betekent dat je een e-bike kunt testen in je eigen omgeving, de buurt die jij als geen ander kent. Een expert-verkoper komt bij je thuis, peilt naar de behoeften/gebruik en geeft advies welke e-bike het best bij je past. Die kun je dan meteen testen, gratis en voor niets."

Opening winkel

De nieuwe winkel in Brugge is te bezichtigen vanaf woensdag 16 maart, tijdens een feestelijke opening die wordt bijgewoond door burgemeester Dirk De Fauw. Geniet tijdens de opening van bubbels en een foodtruck die croques met Brughse kaas serveert. Tevens maken klanten kans op een gloednieuwe e-bike. Hoe jij kans maakt lees je hier!

Hoewatwaar: de opening vindt plaats op 16 maart in de nieuwe Stella-winkel aan de Koningin Astridlaan 97. De winkel is open van 9.30 tot 17.30 uur, de burgemeester zal er om 11.00 uur zijn.