Genomineerde Stella Morena nét geen Bike of the Year 2021: ‘Maar wat zijn we trots’ 

De nieuwe Stella Morena Premium heeft de derde plaats behaald in de verkiezing ‘Bike of the Year by VAB', in de categorie 'E-bikes met ondersteuning tot en met 25km/u’. Van de achtentwintig inschrijvingen was de e-bike één van de genomineerden voor de eindselectie van de e-bikeverkiezing. “En dan derde worden, dat is voor ons al winst”, aldus Johan Makaske, woordvoerder bij Stella.

De Belgische de mobiliteitsorganisatie VAB bekroonde tijdens de Bike of the Year 2021-verkiezing de Morena Premium MDB FI als winnaar van de ‘bronzen medaille’. "Een zeer moderne fiets met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding, die onder meer wordt geprezen omwille van zijn geruisloze riemaandrijving in combinatie met de automatische naafversnelling", luidt het juryoordeel. 

Een mooie prestatie, meent Makaske. “De Stella Morena behoort toch tot de beste nieuwe e-bikes van België”, zegt Makaske. “Voor het ontwikkelen van deze e-bike hebben wij goed naar de wensen van de klanten geluisterd. Wij trots op het resultaat: een sportieve allround e-bike met grove lijnen, een robuuste uitstraling en een verfijnde afwerking. Vooral uniek is de ‘clean cockpit’ door geavanceerde kabelintegratie in het stuur, de strakke en gewichtsloze riemaandrijving en de krachtige Performance Line CX Bosch-middenmotor voor nog meer rijplezier!” 

Al twee keer prijs in 2021

Niet alleen heeft Stella de titel Bike of the Year 2021 in de wacht gesleept, ook riep onlangs de RAI-vakjury de Stella Morena uit tot beste e-bike van 2021 en bekroonde het Algemeen Dagblad dezelfde fiets met de titel ‘Best Getest’. Daarnaast is de e-bikespecialist de afgelopen jaren meerdere keren onderscheiden in diverse categorieën. Zo is de Stella Dolce Comfort FDST door het AD Schoolfietsen Testpanel 2020 beoordeeld met een 8,3 en kreeg de Stella Livorno Superior FDST het predikaat Best Reviewed op Kieskeurig.nl. 

Bike of the Year

Dit is de zevende editie van deze verkiezing waarin de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB op zoek is gegaan naar de e-bike en speed-pedelec van het jaar. Tijdens de wintermaanden zijn de in totaal achtentwintig deelnemende fietsen uitgebreid getest door een professionele jury uit de wielerbranche. Zowel op technische aspecten als op de weg werden de e-bikes op alle mogelijke categorieën beoordeeld.

Coming soon…

Benieuwd naar de gloednieuwe rode Morena? Nog even geduld... deze e-bike is er bijna! Kun jij ook niet wachten tot je een proefrit kunt maken? Schrijf je dan direct in en je wordt als eerste op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen rondom de Stella Morena. Wie weet maak jij straks als eerste een proefrit op onze e-bike van het jaar!