Stella Bikes opent nieuwe e-bikewinkel in Brugge

Goed nieuws voor fietsliefhebbers in Brugge en de nabije omgeving. De Nederlandse e-bikeverkoper Stella Bikes zet zijn expansie in België verder en opent een zesde winkel, dit keer in het centrum van Brugge. Burgemeester Dirk De fauw zal de opening bijwonen.

Goed nieuws voor fietsliefhebbers in Brugge en de nabije omgeving. De Nederlandse e-bikeverkoper Stella Bikes zet zijn expansie in België verder en opent een zesde winkel, dit keer in het centrum van Brugge. Burgemeester Dirk De Fauw zal de opening bijwonen. 

De nieuwste telg van Stella Bikes – e-bikefabrikant in Nederland die fietsen in eigen huis ontwikkelt en produceert - opent woensdag 16 maart de deuren aan de Koningin Astridlaan 97 in Brugge. Het is de tweede Stella-winkel in West-Vlaanderen, naast het al eerder geopende filiaal in Kuurne. “Ons doel is deze provincie te veroveren, of eigenlijk heel België”, zegt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Fietsen is in trek, zo blijkt, want de vraag naar elektrische fietsen stijgt jaarlijks. Corona speelt hierin natuurlijk een grote rol, want door de pandemie werden mensen uit het OV gedreven en grepen naar het gezondste alternatief: de fiets. Daarnaast verduurzaamt de wereld, wordt de auto vaker buiten beschouwing gelaten en gaan mensen liever per e-bike naar hun werk. Op deze behoefte willen wij inspelen; met een spiksplinternieuwe winkel in een prachtige historische stad.”

Goed advies

In de nieuw te openen winkel kunnen klanten straks terecht voor een gratis testrit op een elektrische Stella-fiets of een onderhoudsbeurt. Een e-bike aanschaffen kan uiteraard ook, net als bijpassende fietsaccessoires. “Goed advies is key, dus daar zijn onze collega’s heel hard in getraind”, geeft Makaske aan. “We hebben een behoorlijk assortiment; van onze gloednieuwe collectie en awardwinnende e-bikes tot aan outletmodellen. We willen de klant helpen de juiste keuze te maken en hem of haar daarin zo goed mogelijk begeleiden. En kom je - om voor wat reden dan ook - liever niet naar de winkel, dan biedt Stella tevens een vloeiend aan huis-concept. Denk hierbij aan service of een vrijblijvende testrit in je eigen straat.”

Opening winkel

De Belgische expansie wordt in hoog tempo uitgevoerd: in 2020 openden locaties in Antwerpen, Kuurne, Hasselt, Sint-Martens-Latem en Olen. De nieuwe winkel in Brugge is te bezichtigen vanaf woensdag 16 maart, tijdens een feestelijke opening die wordt bijgewoond door burgemeester Dirk De fauw. Tevens maken klanten kans op een gloednieuwe e-bike.